Forventer 10.000 besøkende: – De som kommer hit legger ned utrolig mye penger

STOLT LEDER: Cathrine Eriksson har jobbet mange år i designbransjen, og syns det er stort å få lede Norges største designmesse.

STOLT LEDER: Cathrine Eriksson har jobbet mange år i designbransjen, og syns det er stort å få lede Norges største designmesse. Foto:

Cathrine Eriksson leder Norges største designmesse: – Jeg går all-in for at dette skal bli en rå messe!

DEL

Oslo Design Fair er Norges største innkjøpsmesse for alle som jobber med interiør og design. Nå åpnes dørene  for publikum for første gang i messens historie.

LES OGSÅ: Kommuneplanen: – Det er helt avgjørende å få en avklaring om hvilke regler som gjelder

– Dette blir første gangen vi åpner dørene for publikum. Hall C kommer til å være åpen for alle, og det blir som et stort showrom. Her kommer det mange kjente merker som &tradition, HAY, Fogia og Menu, sier Cathrine Eriksson, leder av Oslo Design Fair.

Stolt leder

Cathrine Eriksson har lang erfaring fra designbransjen, men har kun vært leder av messen i snart to år.

– Jeg har jobbet i forskjellige designfirmaer tidligere, og har blant annet vært salgssjef for denne messen også. Nå er jeg i mitt andre år som leder, og det er bare utrolig gøy! Jeg har en stor passion for bransjen, og for meg er dette fantastisk.

Med lang fartstid i bransjen, vet Eriksson hva som skal til for å skape en god messe.

– Jeg er kjempestolt av å kunne si at jeg er leder av Oslo Design Fair! Vi får så mange gode tilbakemeldinger, og messen får mye oppmerksomhet ikke bare i Norge, men også internasjonalt. Vi har jobbet hardt for å få messen opp til det nivået vi er på nå, og vi skal fortsette å bygge en flott messe for alle som elsker design.

Fakta

Bor på Strømmen, men kommer fra Lørenskog.

Er 32 år gammel.

Ikke gift.

Ett barn på 7 år.

Er i sitt andre år som leder for Oslo Design Fair.

Det nyeste innenfor trender

Eriksson håper de besøkende får masse inspirasjon, og peker ut to områder hun mener alle bør besøke.

LES OGSÅ: Rune har samlet krefter og er tilbake i lokalpolitikken: – Ja, det kribler litt nå

– Nederst i Hallen finner vi tendensområdet hvor vi reflekterer over messetemaet "moment". Der viser vi det nyeste innenfor trender, og det som vår kurator Kirsten Visdal tror vil bli populært det neste året. Også må man besøke kafeen som ligger helt nederst i hallen. En er tegnet av Anderssen & Voll, et av Norges største designstudio, møblene er fra et japansk firma, Ariake, og maten lages av den oslobaserte restauranten Happolati.

I tillegg står mange kjente produsenter av alt fra store møbler, til deilige tepper, klare med sine nyeste produkter.

En viktig arena

Selve navnet, Oslo Design Fair, er ganske nytt, men messen har blitt arrangert mange år tidligere.

– Tidligere het vi «Gave og interiørmessen», men endret navn for en liten stund siden. Jeg går all-in for at dette skal bli en rå messe! Man skal ikke lenger trenge å reise til store messer i utlandet for å oppleve det nyeste innen design, de kan komme til Lillestrøm og Norges Varemesse.

Og til tross for at dette er hovedsakelig en lukket messe, er det mange som tar turen til Lillestrøm.

– Vi har jo omtrent 400 utstillere, og forventer å lande på rundt 10.000 besøkende. De som kommer hit legger ned utrolig mye penger, og arbeid, i standene sine, og vi ser at dette er en viktig arena for dem som stiller ut. Mange av dem bruker over et halvt år på å planlegge standene sine.

Artikkeltags