Nora, Andrea, Linn og Ane gikk til topps

Nora Munkeby (t.v.), Andrea Jacobsen Aamodt, Linn Hassel-Hansen og Ane Solberg Olufsen står bak elevbedriften Kakesalg EB, som vant en av kategoriene i fylkesmesterskapet for elevbedrifter. Foto: Privat

Nora Munkeby (t.v.), Andrea Jacobsen Aamodt, Linn Hassel-Hansen og Ane Solberg Olufsen står bak elevbedriften Kakesalg EB, som vant en av kategoriene i fylkesmesterskapet for elevbedrifter. Foto: Privat

Kombinasjonen kakesalg og inntekter til Redd Barna gjorde susen for elevbedriften.

DEL

I konkurranse med andre elevbedrifter fra Viken fylke, vant en elevbedrift fra Bjørkelangen skole kategorien for sosialt entreprenørskap.

– Vi synes det er veldig gøy at vi vant akkurat denne kategorien, sier Nora Munkeby. Hun er en av fire 9. klasseelever fra Bjørkelangen skole som utgjør Kakesalg EB.

Ideen bak elevbedriften var å samarbeide med Redd Barna ved å selge kaker hvor inntektene går til jenters utdanning i Kambodsja.

Elevbedriften ble sendt videre fra konkurransen som ble avholdt på Bjørkelangen skole tidligere i vinter og jentene hadde gledet seg til å delta i fylkesfinalen i Lillestrøm, som arrangeres av Ungt Entreprenørskap.

Under normale omstendigheter ville fylkesmessen ha blitt gjennomført ved Norges varemesse, med egen stand og mange besøkende.

I stedet ble årets fylkesmesse i Viken gjennomført digitalt, med premieutdeling 1. april. Kakesalg EB lagde derfor en video for å fortelle om sin bedrift, som juryen vurderte på lik linje med andre konkurrerende elevbedrifter.

Videoen og tanken bak Kakesalg EB falt i smak hos juryen, som uttaler: "Fra første sekund nevner de at de er en sosial entreprenør, dette begrunner de tydelig gjennom videoen ved gode eksempler og visualisering. De har fokus på FN's bærekraftmål og jenters utdanning. De har også et samarbeid med Redd Barna."

– Vi gleder oss veldig til å videreutvikle bedriften, sier Munkeby som mener det er på sin plass å takke gode medhjelpere:

– Vi er veldig takknemlige for hjelpen vi har fått, både fra lærere på skolen og fra Ungt Entreprenørskap. Vi hadde nok ikke kommet så langt uten dem, sier hun.

Rådgiver Liv Halvorsrud gleder seg på elevenes vegne. I en årrekke har hun vært veileder for elevbedrifter ved Bjørkelangen skole.

– Årets utgave har naturligvis blitt annerledes enn de foregående på grunn av koronasituasjonen, men jentene tok utfordringen og ga seg ikke. De har gjort en kjempejobb! Det var veldig gledelig at de lykkes, sier hun.

Tredje beste elevbedrift

Det var også med andre lokale elevbedrifter med i fylkesmesterskapet.

Home Work EB tok en imponerende tredjeplass i kategorien beste elevbedrift i fylket sett under ett. Elevbedriften ønsker å skape en lettere hverdag for både eldre og yngre, med både leksehjelp og barnepass.

Home Work EB fra Aursmoen skole kom også på tredjeplass i den kategorien Kakesalg EB gikk til topps i.

Av ungdomsbedrifter, hevdet en gruppe fra Kjelle videregående skole seg og endte på tredjeplass i kategorien "Beste yrkesfaglige bedrift". Etina UB har laget en tyggeleke for hester som skal redusere kjedsomhet når de står inne i stallen.

Artikkeltags