Med to seire i sesongavslutningen søndag, avanserte 23-åringen fra Blaker fra fjerde til tredjeplass. Dermed ble hun beste norske og nordiske rytter i årets championat, kun slått av amerikanske Carlos Lopez, som vant sitt åttende championat, og Elione Chaves fra Brasil.

Når dette leses, har ambisiøse Nora nettopp vært gjennom en kneoperasjon. Etter at bronseplassen på Øvrevoll var sikret, bar det to dager senere til Martine Hansens hospital for en planlagt operasjon av korsbåndet i det ene kneet.

– Det er en gammel skade. I perioder har jeg vært plaget. Det venstre kneet er ustabilt når jeg legger tyngden på det, forteller 23-årige Nora til ovrevoll.no.

Operasjon og opptrening

Etter operasjonen må hun belage seg på en møysommelig opptreningsjobb. Målet er likevel klart; å være tilbake på hesteryggen når neste sesong starter.

Nora, som bor på Østerås sammen med jockeykollega Alan Wallace, jobber og rir for Chatrine Erichsen. Blakerjenta er klar på at jockeylivet ikke er noen dans på roser med lange krevende dager, men det er dette hun trives med.

I tillegg til jobben på Øvrevoll, er hun ofte hjemme i Blaker for å trene pappa Steinar Holms hester.

– Overgangen fra lærling til profesjonell jockey har gått greit. Jeg håper å fortsette i samme spor når jeg er tilbake, sier hun til ovrevoll.no.