Vinterværet har for alvor inntatt Indre Akershus Blads distrikt. Selv om værmeldingen melder varmere temperaturer de neste dagene, startet uken med snø og glatte veier.

Det ga kaos i trafikken og nødetatene hadde mer enn nok å rykke ut på.

Selv om datoen var 21. november merket både Vianor og Importex på Bjørkelangen at flere fortsatt var på veien med sommerdekk.

– Det har vært en del etternølere som har kommet forsiktig innom her med sommerdekk. Noen har nok hatt litt småpanikk, forteller innehaver og daglig eier Jan Erik Bråthen i Importex til Indre Akershus Blad.

LES OGSÅ: Mandag la snøen seg på lokale veier. Det måtte gå galt!

– Har det vært flere etternølere enn det pleier?

– Ja, uten tvil. Jeg tipper at det har noe med været å gjøre. Helga før det kom snø, var det 15-16 varmegrader. Folk har ikke vært fokusert på dekkskift.

– La kalenderen styre

Bråthen har ett råd til alle bileiere: Når fristen for å kunne kjøre med piggdekk trer inn 1. november, bør alle har fått skodd om bilen.

– Jeg synes nok kanskje kalenderen skal styre mer enn været. Etter 1. november kjører du trygt uten vinterdekk på lånt tid. Det handler ikke bare om snøen. Har det regnet og det klarner opp, blir det såpeglatt på veiene.

– Hva sa folk som kom med sommerdekk denne uka?

– Ikke så mye. De spurte pent om vi hadde tid til å skifte dekkene. Det var flere av kundene som måtte vente en stund med å kjøre ned til oss fordi det ikke var trygt å kjøre.

LES OGSÅ: Klar advarsel: – Det kan bli problematisk

Også hos Vianor og avdelingsleder Aksel Robert Haugen har de ansatte måtte brette opp ermene litt ekstra denne uken.

– Ja da, det har vært noen innom med sommerdekk. Det står blant annet en bil utenfor her nå som venter på å få på vinterdekkene.

– Hvordan har pågangen vært den siste uka?

– Det har vært litt mer trøkk de siste dagene, men ikke i nærheten av det vi hadde i oktober. Jeg synes folk har vært flinke til å skifte tidlig i år. I og med at vi har dekkhotell, begynte vi å få inn biler allerede 3. oktober, sier Haugen til Indre.