– Dette er fast hver mandagskveld, sier instruktør og toppkjører i enduro på juniorsiden, Christian Illidi.

Han synes dette er en fin måte å bidra og gi litt igjen til klubben for alt det den har vært med å gi han fra han var på nivå med de yngste i gruppa, unge, uerfaren, men med glødende lyst på å kjøre crosser.

– Oppmøtet varierer fra tre-fire til 10-12 på instruksjonskveldene, men de som er på plass går til oppgaven og instruksjonen med liv og lyst, sier Christian.

For alle disse unge rekruttene, er kommende lørdag en stor dag. Da er det nemlig duket for årets utgave av Barnas dag i Eksismoa.

– I fjor hadde vi knall vær og rekordoppslutning. Været ser også ut til å bli topp i år, så da her det lov å håpe på da capo av fjorårets arrangement, sier Lars Erik Skjønhaug i NMK Aurskog-Hølands MX-gruppe. 

Det er denne gruppa som i fellesskap med ATV-gruppa som står bak arrangementet.    

– Denne dagen kan alle barn fra fem år og oppover som har lyst få prøve seg på motorsykkel eller ATV under kyndig veiledning og trygge omgivelser. For de som ikke har eget kjøretøy, er ikke det noe problem. Motorklubben har både sikkerhetsutstyr, sykkel og ATV som stilles til disposisjon, og alt er tilpasset størrelsen på de som skal kjøre forteller Lars Erik Skjønhaug.

– I tillegg til kjøring for de nye og ferske, vel det også i løpet av dagen bli oppvisningskjøring av klubbens etablerte utøvere på to og fire hjul.

– For alle som er glad i motorsport, er Eksismoa et godt valg lørdag, sier Lars Erik Skjønhaug avslutningsvis.