– En grei dag, selv om jeg tryna to ganger!

TRAVLE DAGER: Christian Illidi (th.) og  Martin Nordvang hadde travle dager før og under 103-årsløpet i enduro på Bjørkelangen. Først jobbet de dugnad for å forberede arrangementet, deretter kjørte de inn til tredje og fjerdeplass i junior elite under løpet. T.v. løypeansvarlig Giancarlo Illidi.

TRAVLE DAGER: Christian Illidi (th.) og Martin Nordvang hadde travle dager før og under 103-årsløpet i enduro på Bjørkelangen. Først jobbet de dugnad for å forberede arrangementet, deretter kjørte de inn til tredje og fjerdeplass i junior elite under løpet. T.v. løypeansvarlig Giancarlo Illidi. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Først jobbet Christian Illidi og Martin Nordvang et ukjent antall dugnadstimer i forberedelsene til NMK Aurskog-Hølands 103-årsløp i enduro. På løpsdagen byttet de ut arbeidshabitt med kjøredress og feide inn til tredje- og fjerdeplass i junior elite.

DEL

– To utrolig sterke plasseringer i en meget tøff klasse. Duoen ble også nummer fire og syv total, alle klasser medregnet, sier grenleder for motorsykkel i NMK Aurskog-Høland, Bård Westby.

Vi aktive må også trå til og ta vår tørn for klubben når det trengs. Det nytter ikke å si at en må lade opp til eget løp, sier de to unggutta da Indre møtte dem et par dager før arrangementet.

Da var de i full gang med å merke løpstraseene, noe som blant annet innebar strekking av totalt nesten et tosifret antall kilometer merkebånd.

Da duoen var vel i mål lørdag ettermiddag, godt nedsyltet i gjørme, kunne begge sette tommelen i været over egen innsats.

En grei dag, selv om jeg «tryna» to ganger, sier bronse-Christian som har to rundeseire fra det tyske mesterskapet som topp på merittlista denne sommeren.

– En bedre sesong enn i fjor, selv om jeg har trent noe mindre. Muligens har dette gitt meg mer overskudd. Samtidig har jeg fått mer ro over kjøringen min denne sesongen, sier aurskogingen.

Maksimalt av meg

At Martin Nordvang skulle knipe en fjerdeplass i denne klassen, som samlet store deler av norgeseliten, kom som julekvelden på kjerringa.

Dette var hans debutløp i denne klassen, og før start var han like optimistisk som Ludvik i Flåklypa.

– Dette var det optimale av hva jeg få ut av mitt nivå. Minst, sier en glad bjørkelanging som til tross for fjerdeplassen var milelangt fra å være bitter.

Øvrige lokale pallplasseringer:

Bredde 16-29 år: 1. Oliver Fallet. Brede 30-39 år: 1. David André Holmedal. Nybegynnere 14 år og oppover: 1. Antony David Alberty. Kvinner: 2. Irene Askeland. Ungdom 13-15 år: 1. Espen S. Rohde, 3. Liam Charles Dresberg. Ungdom 14-16 år: 1. Benjamin Glestad Bernhus, 3. Odin Nordby.

Bård Westby er forøvrig strålende fornøyd med klubbens generelle innsats, både i topp og bredde.

– Vi har klassevinnere i fire klasser, samt førere blant topp tre i hele seks klasser, men like viktig synes jeg de mange unge utøverne våre som trener hardt, leverer resultater og som sikkert vil hevde seg i toppen i mange år fremover. Vi må heller ikke glemme de litt eldre som står på å prestere år etter år. Det er kanskje ikke toppidrett, men utvilsomt god folkehelse.

Mye jobb, men vi har begynt å finne formen på dette årlige arrangementer som vi ønsker å utvikle ytterligere i årene som kommer. Samtidig må jeg få takke Kjelle skole som en utrolig god og viktig samarbeidspartner, sier løype. Og dugnadsansvarlig Giancarlo illidi.

103 kjørere deltok i løpet der Kennet Gundersen fra Lunner Motorsport var raskest totalt.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken