Litt av noen høstuker for Benjamin (14): – Det har skjedd mye på kort tid

I POSE OG SEKK: Benjamin Glestad Bernhus viser stolt fram høstens «fangst» som MC-utøver. Diplomet som forteller at han er en av to vinnere av Aurskog-Hølands idrettspris 2018, samt gullmedaljer, både fra i år og fjor som NMK-mester i enduro i  ungdomsklassen.

I POSE OG SEKK: Benjamin Glestad Bernhus viser stolt fram høstens «fangst» som MC-utøver. Diplomet som forteller at han er en av to vinnere av Aurskog-Hølands idrettspris 2018, samt gullmedaljer, både fra i år og fjor som NMK-mester i enduro i ungdomsklassen.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Kommunens idrettspris. NMK-mester og NC-mester i enduro. Og snart er en ny sykkel på plass: Bejamin Glestad Bernhus må nesten klype seg i armen for å forstå at det er sant.

DEL

– Det har skjedd mye på kort tid, sier 14 åringen med et bredt smil under capsen.

For to og en halv uke siden ble den unge motocross og endurokjøreren tildelt kommunens Idrettspris 2018 av ordfører Roger Evjen under NMK Aurskog-Hølands 50-årsjubileum, som en av to prisvinnere.

Den andre var gokartjenta Mina Louise Pedersen fra Aurskog.

LES OGSÅ: Det er fælt å si det, men trippeldrapet er god TV-underholdning

Helgen etter kjørte han inn til årets NMK mesterskap i enduro i ungdomsklassen, også det på hjemmebane, under NMK Aurskog-Hølands 102-årsløp.

– Og i begynnelsen av desember blir denne byttet ut, sier bjørkelangingen og titter bort på den røde 150-4. takt store Hondaen.

Da kommer en ny og større en på plass, for neste år blir det tøffere tak for den motorfrelste karen som går i niendeklasse på Bjørkelangen skole.

Da skal han opp i juniorklassen, noe som innebærer større sykkel og tøffere konkurranse.

Bestefar som treningspartner

– Men før det blir det mye trening. Ikke bare kjøring for å venne seg til ny sykkel, men også styrke og kondisjon, forteller Benjamin.

På de to sistnevnte områdene blir bestefar Kjell Erik sparringpartner.

– Han tar meg med i treningsstudioet i Hølandshallen to ganger i uka, samt på løpeturer. Og til vinteren blir det mye skiturer på Mangen med oss, hører jeg han sier.

At det ble motortsykkelsport Benjamin satset på, var ikke så overraskende, selv om det var speideren som var det store for poden noen år.

LES OGSÅ: Snikfilmet kona til sengs med en annen mann

Pappa Hans Kristian var i sin tid en lovende motocrosskjører inntil han ble skadet, men har i all tid etterpå brent for motorsporten.

– Jeg har aldri forsøkt å påvirke ham, og hadde egentlig avskrevet interessen hans for det som durer og går frem til han en dag som åtteåring plutselig kom og sa: – Pappa. Nå har jeg lyst til å satse på motorsykkelkjøring!

– Slik har det blitt, og nå er Benjamins satsing noe hele familien i to generasjoner står bak, sier alltid like enutsiastiske pappa Hans Kristian.

Artikkeltags