NFF innfører forbud mot håndhilsing

Når fotballsesongen i Norge starter opp skal ikke spillerne håndhilse før eller etter kampene. Arkivfoto

Når fotballsesongen i Norge starter opp skal ikke spillerne håndhilse før eller etter kampene. Arkivfoto

Av

Når fotballsesongen i Norge starter opp skal ikke spillerne håndhilse før eller etter kampene. Av smittevernhensyn utgår dette inntil videre, opplyser NFF.

DEL

Norges Fotballforbund opplyser på sitt nettsted at forbudet mot håndhilsing innføres på grunn av frykt for koronaviruset.

Det er ikke bare i Eliteserien det er et fair play-ritual at spillerne tar hverandre i hendene før kamp. Heller ikke nedover i divisjonssystemet skal det håndhilses.

– NFF ønsker at fair play-hilsen gjennomføres før og etter kamper ved at begge lag og dommer stiller opp, passerer hverandre og ønsker hverandre lykke til uten håndtrykk. Det er opp til hvert lag hvor kreative andre hilsningsformer kan være med bein, albuer, nikk eller lignende, skriver forbundet.

LES OGSÅ: Dette gjør dagligvarekjedene for å sikre ansatte og kunder mot korona: – Vi har satt i gang ekstraordinære tiltak

Følger Premier League

Eliteserien, som starter opp lørdag 4. april, slår dermed følge med flere andre ligaer som har avskaffet håndhilsingen før kampene. Blant annet har den franske og den engelske ligaen tatt avgjørelsen om å legge håndtrykkene på is.

– Premier Leagues fair play-håndtrykk mellom spillere og dommere vil etter medisinsk råd ikke bli gjennomført inntil videre, har Premier League opplyst.

Lagene skal fortsatt stille opp som vanlig, men hjemmelaget skal passere forbi gjestene uten den tradisjonelle håndhilsingen. Koronaviruset kan smitte ved hjelp av håndtrykk.

LES OGSÅ: Utsetter festival på grunn av korona-viruset

Flere virusgrep

Andre virusgrep tatt i Europa er at flere av denne ukens kamper i mesterligaen og europaligaen spilles for tomme tribuner.

Blant andre må Erling Braut Haaland og hans Borussia Dortmund spille for tomme tribuner i onsdagens returoppgjør borte mot Paris Saint-Germain i mesterligaen. Også tirsdagens mesterligakamp mellom Valencia og Atalanta spilles foran tusenvis av tomme seter.

Så langt har man gått lengst i Italia, der all idrett på alle nivåer er avlyst fram til 3. april. Italia er blant landene som er hardest rammet av viruset.

(©NTB)

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken