Vil ikke tvinge Auli-beboerne inn i Lillestrøm kommune

GRENSEJUSTERING: Ordfører Marianne Grimstad Hansen (t.h.) og Sørum mener det må ta hensyn til Auli-bebeoernes egne ønsker. Nes-ordfører Grete Sjøli liker nok den holdningen.

GRENSEJUSTERING: Ordfører Marianne Grimstad Hansen (t.h.) og Sørum mener det må ta hensyn til Auli-bebeoernes egne ønsker. Nes-ordfører Grete Sjøli liker nok den holdningen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Sørum-politikerne vil ikke tvinge innbyggerne på Auli til å bli en del av Lillestrøm kommune.

DEL

(Romerikes Blad) Formannskapet vedtok onsdag som ventet at Auli bør bli en del av den nye storkommunen på Nedre Romerike. Mer interessant er det at vedtaket har med bisetningen «dersom innbyggerne på Auli ønsker det».

Samtidig mener formannskapet at dersom Auli ikke legges til storkommunen, så bør dagens kommunegrense videreføres. Sørum ser det altså ikke som noe alternativ å gi fra seg Rånåsfoss.

Storkommunen viktigst

Hva Auli-innbyggerne ønsker – i likhet med Rånåsfoss-folket – blir klart i løpet av innbyggerundersøkelsen som nå er i innspurten.

I vedtaket gjøres det også klart at prosessen med å slå seg sammen med Skedsmo og Fet må ha hovedprioroitet for kommunen framover.

Sørum kommunestyre behandler saken 28. februar. Vel så interessant er det å se hva fellesnemnda i storkommunen bestemmer seg for 14. mars.

Departementet avgjør

Fylkesmannen ser på kunnskapsgrunnlaget fra Nes og Sørum kommuner, alle innspillene og resultatet av innbyggerundersøkelsen, før hun kommer med sin vurdering. Vurderingen er forventet å komme 26. mars.

Fylkesmannens vurdering sendes til Kommunal- og moderniseringsdepartementet, som tar den endelige avgjørelsen og eventuelt gjør endelig vedtak om en grensejustering.

Artikkeltags