Gå til sidens hovedinnhold

Nei – politiet ble ikke veldig imponert...

Artikkelen er over 2 år gammel

Og det skulle vise seg å være mer også.

Vinteren er over oss, i store deler av landet. Det betyr også at mange starter kjøreturen med en kald og nediset bil.

Da er det svært viktig å ta seg tid til å både skrape is og børste bort snø fra bilen. Men ikke alle tar seg den tiden...

Det fikk politiet på Heimdal, Melhus og Klæbu erfare natt til tirsdag.

LES OGSÅ: Fortsetter i jobben, nå skal han lede et nytt, stort prosjekt

En patrulje møtte på Volvo stasjonsvognen på bildet over. Den var ute på en nattlig kjøretur. Bilen ble stanset, og her var ikke alt som det skulle:

Ikke gyldig førerkort

– Fører hadde gjort en relativt dårlig jobb når det gjelder å sørge for god sikt, sier politiet til Adresseavisen som først omtalte saken.

Ved nærmere kontroll av føreren, viste deg seg også at vedkommende ikke hadde gyldig førerkort. Dermed er det nok grunn til å anta av Volvoen ble stående, mens føreren måtte komme seg videre på andre måter. Billig blir det nattlige kjøreturen neppe heller.

Førerkortet kan ryke

Fra politiets side har man lenge hatt fokus på å luke ut biler der sjåføren har tatt altfor lett på å skrape is og fjerne snø.

Avhengig av alvorlighetsgraden, kan politiet reagere på flere måter i slike tilfeller.

I beste fall får man beskjed om å ordne opp og få bedre sikt før man kjører avgårde. I de mest graverende tilfellene ryker førerkortet.

Hvor mye bør du skrape?

En tommelfingerregel som også politiet praktiserer, er at du minst må skrape det feltet som vindusviskerne dekker av frontruta.

I tillegg skal du naturligvis også ha sikt andre veier også. Det er også viktig å børste snø av bilen før man kjører avgårde. Snø på panseret bil fort blåse opp og legge seg på frontruta når man kjører, det kan skape skumle situasjoner.

Og snø på taket, kan lage problemer på bilene bak. Den bør også fjernes før man kjører.

LES OGSÅ:

Over 300 barn og voksne tok turen til skøytedisco på skøytebanen i Aurskog. (Video: Jørgen Kirsebom)

Kommentarer til denne saken