Mann og kvinne nekter for å ha voldtatt 14 år gammel jente: – Jeg ropte nei og prøvde å dytte ham bort

ALVORLIG SAK: Aktor Kari Hangeland Buvik (f.v.) og forsvarerne Gunhild Lærum og Kai Vaag.

ALVORLIG SAK: Aktor Kari Hangeland Buvik (f.v.) og forsvarerne Gunhild Lærum og Kai Vaag. Foto:

Ingen av de to tiltalte erkjente straffskyld da de møtte i retten, tiltalt for voldtekt av en 14 år gammel jente.

DEL

(Romerikes Blad): En 19 år gammel mann og en 18 år gammel kvinne, begge fra Romerike, er tiltalt for å ha voldtatt en da 14 år gammel jente natt til 18. juni i fjor. Voldtekten skal ha skjedd i en bolig på Romerike.

Ifølge tiltalen skal mannen ha gjennomført denne delen av overgrepet, mens den tiltalte kvinnen hjalp til ved å holde fast den fornærmede.

Mannen og kvinnen er, i tillegg til voldtektstiltalen, tiltalt for seksuell omgang med barn mellom 14 og 16 år.

Rettssaken startet i Nedre Romerike tingrett tirsdag. Begge de tiltalte svarte nei da tingrettsdommer Geir-Olav Jensen spurte om de erkjente straffskyld for noen av tiltalepunktene.

Avtalte sex

Allerede under innledningsforedraget til aktor, statsadvokat Kari Hangeland Buvik, kom det fram at de tre involverte hadde avtalt å ha sex.

– De hadde seksuell omgang, så ble denne grov og kulminerte med voldtekt, sa Buvik.

Hun la til at begge de tiltalte i politiavhør har erkjent seksuell omgang med den unge jenta, men ikke voldtekt eller straffskyld. Den tiltalte kvinnen var først bare vitne i saken, men fikk senere status som siktet.

At de hadde avtalt å ha sex, ble også bekreftet av den fornærmede jenta i de tilrettelagte avhørene. Videoopptak av disse ble avspilt for retten tirsdag.

– Får dårlig samvittighet

Fornærmede ga uttrykk for at første del av den seksuelle omgangen med begge de tiltalte var «grei». Men etter hvert opplevde hun det som smertefullt.

– Jeg ropte nei og prøvde å dytte ham bort. Og jeg sprellet og sparket, men N.N. (den tiltalte kvinnen) holdt meg fast, forklarte jenta.

Jenta sa at hun også ble holdt fast av mannen, og at han ba kvinnen holde henne over munnen, noe hun da gjorde.

– Da hun forsto at jeg ikke hadde det greit, trakk hun seg unna.

Den nå 15 år gamle jenta ga uttrykk for at hun har blandede følelser etter det som skjedde.

– Hvis han hadde stoppet, hadde jeg ikke sittet her nå. Men jeg får dårlig samvittighet, sa fornærmede.

– Hvordan har du det nå? ble hun til slutt spurt om i det siste tilrettelagte avhøret.

– Det har vært veldig vanskelig. Jeg er redd for å møte ham når jeg er ute. Da er jeg redd for hva han kommer til å gjøre, sa jenta.

Forsvarer: – Tragisk sak

– Saken er tragisk for alle involverte. Dette var et avtalt treff om sex. Det startet med frivillighet. Dere må avgjøre underveis om dette endrer seg, sa den tiltalte mannens forsvarer, advokat Gunhild Lærum, til retten før avspillingen av de tilrettelagte avhørene med fornærmede startet.

– Det er flere ofre her, sa Lærum.

Fornærmedes bistandsadvokat, Runa Elin Kosberg, sier til Romerikes Blad at hun synes jenta forklarer seg godt i de tilrettelagte avhørene.

– Ellers kan jeg si at hun sliter etter det hun har opplevd. Det er noe vi vil føre bevis for senere under rettssaken, sier Kosberg.

Når rettssaken fortsetter onsdag, skal begge de tiltalte avgi forklaring.

Artikkeltags