Nærmere 3.000 løste kinobillett – en julefilm var mest populær

Julefilmen "Snekker Andersen og julenissen" var den mest sette filmen både på Rømskog og Bjørkelangen i 2019.

Julefilmen "Snekker Andersen og julenissen" var den mest sette filmen både på Rømskog og Bjørkelangen i 2019.

Artikkelen er over 1 år gammel

Over 2.500 besøkte bygdekinoen på Bjørkelangen, mens 325 løste kinobillett på Rømskog i fjor.

DEL

Statistikken fra Bygdekinoen forteller at det ble vist 39 forestillinger gjennom 2019, hvor 2.580 personer løste billett ved KulturArena på Bjørkelangen.

Gjennomgående er det barnefilmene som trekker flest til kultursalen på Bjørkelangen skole.

Den mest populære filmen var "Snekker Andersen og julenissen". Den ble vist to ganger med 14 dagers mellomrom i november, med henholdsvis 334 og 259 betalende.

Hovedrolleinnehaver i filmen, unge Miriam Kolstad Strand, bor på Lillehammer, men har nære aner i Høland.

259 var også antallet som så den mest populære filmen for voksne i 2019: "Ut og stjæle hester" – som er basert på Per Petterson fra Dalsroa sitt litterære verk.

Den minst sette filmen? Midway. Den ble vist 8. desember. Da løste to personer billett.

Populær snekker

Bygdekinoen i Rømskog hadde 325 betalende i 2019.

Gjennom fjoråret ble det vist 19 ulike filmer i gymsalen på kommunehuset og det er ingen tvil om at barnefilmene hadde best besøk. De aller fleste barnefilmene hadde mellom 20 og 35 besøk per forestilling.

Den desidert mest populære filmen var "Snekker Andersen og julenissen", som ble vist 14. november. 67 store og små løste billett for å få med seg julefilmen.

Den minst sette filmen på Rømskog i fjor var Downtown Abbey. Da filmen ble vist en septemberkveld var det tre personer som løste billett.

23. januar er det muligheter for å se flere filmer i regi av Bygdekinoen på Rømskog: Først vises barnefilmen Frost 2, før den norske spenningsfilmen Tunnelen snurres igang. På Bjørkelangen må kinopublikummet vente til 2. februar for å se de to samme filmene.

Bygdekinoen er Film & Kinos tilbud om kino på steder som ikke har egen fast kino. Bygdekinoen har eget mobilt utstyr og viser film i alle typer lokaler.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken