Nærmer seg 200 smittede – dette er koronasituasjonen i din kommune

Det siste døgnet har 25 personer testet positivt for koronaviruset på Romerike. Det betyr at totalt 170 romerikinger nå er smittet av korona.

DEL

– Det forventes et økende antall tilfeller, i tillegg til disse, som etter nye kriterier ikke skal testes.

Det sier kommuneoverlege i Eidsvoll, Carl Magnus Jensen til Romerikes Blad, etter at kommunen torsdag fikk varslet fire nye positive prøver det siste døgnet.

Han forteller at dette gjelder husstandsmedlemmer til påviste tilfeller, eller utenlandsreisende som får symptomer i karantenetiden.

Dette er status for koronaviruset Covid-19 i kommunene på Romerike torsdag ettermiddag:

Aurskog-Høland: Ingen flere personer har fått påvist smitte det siste døgnet. Kommunen har totalt én person som er smittet av viruset. 65 personer er så langt testet for korona, 58 har vært negative, noe som betyr at kommunen venter svar på seks prøver.

Lillestrøm: Det er nå 39 smittede i Lillestrøm, det betyr sju mer enn onsdag.

Nannestad: Totalt har sju personer testet positivt for korona i Nannestad.

Nittedal: Kommunen har ikke mottatt melding om noen positive tester det siste døgnet. Det er registrert 21 positive tester i Nittedal.

Enebakk: Kommuneoverlege Kurt Hetland, opplyser at de i løpet av det siste døgnet ikke har fått melding om noen nye smittetilfeller. Totalt er det nå elleve personer som er smittet av koronaviruset i kommunen.

Rælingen: Kommunen har ikke mottatt noen positive tester det siste døgnet. Totalt har seks personer har fått påvist koronavirus i Rælingen.

Nes: Kommunen har mottatt to positive tester det siste døgnet. Det betyr at det er totalt seks personer som har testet positivt i kommunen.

Eidsvoll: Kommuneoverlege Carl Magnus Jensen opplyser at kommunen har fått påvist fire nye positive prøver. Det er totalt 21 personer i Eidsvoll som har fått påvist korona.

Hurdal: Hurdal har foreløpig ingen påviste tilfeller av koronasmitte.

Lørenskog: Seks personer har fått påvist smitte det siste døgnet. Det betyr at totalt 32 personer er smittet i Lørenskog.

Ullensaker: Onsdag er 23 personer bekreftet smittet i Ullensaker. Det er en økning på tre tilfeller det siste døgnet.

Gjerdrum: Sent onsdag kveld kom meldingen om at en ansatt ved sykehjemmet i Gjerdrum hadde fått påvist smitte. Dermed er det totalt to smittetilfeller i Gjerdrum.

**Rapportene om hvor mange smittede man har i de forskjellige kommunene, er nå bare en indikasjon på hvor mange smittede som finnes. Helsemyndighetene har sluttet å teste på mistanke. Nå er testing reservert for personer og helsepersonell med akutt luftveissykdom og sårbare personer med milde symptomer.

Artikkeltags