Gjorde storbeslag: – Nettverket har forsynt deler av Østlandet med narkotika over tid

Storbeslag av narkotika. Foto: Politiet

Storbeslag av narkotika. Foto: Politiet

Artikkelen er over 1 år gammel

Våpen, 100 kilo hasj og 65 kilo amfetamin ble beslaglagt da politiet aksjonerte mot narkoliga. Tre av de siktede er romerikinger.

DEL

– Samlet beslag i saken er på omkring 65 kilo amfetamin, 100 kilo hasj og sju kilo råopium. Vi har avslørt et organisert nettverk som har forsynt deler av Østlandet med narkotika over tid, sier politiadvokat Åsmund Yli til Dagbladet som først omtalte saken.

Det var i slutten av januar i år at politiet på Romerike sammen med Kripos og flere andre politidistrikter slo til mot miljøet, under aksjonen som fikk navnet Operasjon «Crescendo», ledet av Øst politidistrikt.

Klart på nyåret

Narkotikabeslaget var et resultat av omfattende og lang tids etterforskning mot nettverket. Tiltalen vil trolig være klar på nyåret.

– Av de siktede er til sammen syv personer hjemmehørende i Øst politidistrikt, hvorav tre personer på Romerike. Det er dog viktig å påpeke at for flere er det slik at deres status skyldes ulik tvangsmiddelbruk og slik sett ikke nødvendigvis ender med en tiltalebeslutning, opplyser Yli til RB.

– Har avdekket betydelige mengder narkotika

Sammenheng med våpenbrekket

Samtlige av de 21 siktede er løslatt i påvente av rettssaken, og politiet mener det meste av narkotikaen har kommet til Norge fra Sverige kort tid før pågripelsene.

– Vi har hatt en egen etterforskningsgruppe som har jobbet med dette, og et tosifret antall etterforskere. Arbeidet har resultert i siktelser av personer i Oslo, Vestfold, Buskerud og Akershus. Men beslagene ble gjort i de to førstnevnte fylkene. I tillegg til narkotika ble det beslaglagt elektronisk utstyr og flere våpen, sier Yli til Dagbladet.

Ifølge kilder Dagbladet har vært i kontakt med, knytter politiet våpenbrekket hos Børselars i fjor sommer sammen med den siktede narkotikaligaen.

To av dem ble i 2014 dømt i dansk rett, for befatning med 260 kilo hasj, og skal den gang ha vært del av et nettverk som sto bak smugling fra Danmark til Norge der en norsk mann ble drept. Ifølge Dagbladets kilder, pekes den ene mannen ut som hovedpersonen i nettverket politiet nå mener å ha avslørt.

Artikkeltags