Hjelper gravide med å stå lenger i jobb

Bedriftsjordmor, Ingunn-Olin Haugen (t.h.) og assisterende avdelingssykepleier Laila Kvalvåg ved Haukeland sykehus.

Bedriftsjordmor, Ingunn-Olin Haugen (t.h.) og assisterende avdelingssykepleier Laila Kvalvåg ved Haukeland sykehus. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Hun har hjulpet over 1.000 gravide på samme arbeidsplass

DEL

(Siste) [Bergensavisen] Ingunn-Olin Haugen er bedriftsjordmor. Hvert år hjelper hun flere hundre gravide i Helse Bergen til å stå lenger i jobb.

– En viktig, utfordrende og veldig lærerik jobb, sier bedriftsjordmor Ingunn-Olin Haugen i Helse Bergen.

Når Bergens største arbeidsplass skaffer seg en egen jordmor som tilpasser forholdene for gravide ansatte, er det for å få ned sykefraværet.

Helse Bergen har rundt 11 500 ansatte og cirka 70 prosent er kvinner. Årlig er det i snitt er rundt 350 gravide medarbeidere i Helse Bergen, ifølge Haugen. Noen år litt færre, noen år litt flere, forklarer hun.

Hennes erfaring er at dersom arbeidsgiver er flink til å tilrettelegge, står gravide flere uker lenger i arbeid.

Haugen bistår de gravide kvinnene ved at de i fellesskap lager en plan for tilrettelegging. I det de kaller trekantsamtalen blir de enige om hvilke tiltak som kan gjøres for den enkelte.

– Det dreier seg om samtaler med nærmeste leder og meg som bedriftsjordmor. Noen gravide har mange utfordringer, andre har ingen. Noen har mange spørsmål, andre har få. Derfor er det viktig med slike individuelle samtaler, sier Haugen. (ANB)

Les hele saken i Bergensavisen

Artikkeltags