2023 blir et skjebneår for aurskogingen i jakten på å komme til det forjettede land: Formel 1.

Riktignok er ikke alle bruer brent om heller ikke årets Formel 2-sesong skulle bli vellykket, men veien til å bli første nordmann på bilsportens øverste og en av idrettens mest glamorøse hylle, kan bli uhyre krevende og lang.

Det er han også fullstendig klar over selv.

– Jeg vet hva som gjelder, sier han når Indre møter han i Aurskog Sparebank i forbindelse med signeringen av ny sponsoravtale.

Samtidig er han helt klar over at selv ikke totalseieren gir noen garanti for et Formel 1-sete neste år.

Åtte måneder, tre verdensdeler og 28 løp

– Dennis har som mål å kjempe helt i toppen, og det må han også for å beholde Red Bull-støtten. Om Dennis vinner, og en av F1-førerne i Red Bull-systemet ikke innfrir, kan i beste fall Dennis få sjansen i F1 i 2024. Men det kan også skje at han for eksempel blir sendt til Japan for å kjøre Super Formula, slik Liam Lawson blir i år, sier Viaplays kommentator Atle Gullbranden til nettstedet Formel1.no.

Dennis er ikke i uenig i det, men velger å fokusere på det eneste han kan gjøre: Å optimalisere maksimalt og ha alt fokus rettet mot hva som skal komme fra 5. mars og fram til 28. november. De 28 løpene i tre verdensdeler, fordelt på 14 runder, vil være utrolig avgjørende for framtida.

Han føler likevel at jobben som er gjort gjennom vinteren har lagt gode forutsetninger til grunn for en solid revansjesesong etter at mye ikke gikk hans vei i 2022:

  • Fysiske tester i Red Bull-systemet viser at han er bedre enn noen gang på den fronten
  • Han er på plass i et nytt team: MP Motorsport. 2022-sesongens beste F2-team
  • Han har overtatt bilen til fjorårsvinner Felipe Drugovich, som i år vil være reservefører i F1 for Aston Martin.

Et rotterace

Dennis Haugers mest naturlige og i dag sikreste vei til et F1-sete går gjennom Red Bull-systemet der han er en del av energidrikkprodusentens juniorteam. I år får han imidlertid hele fem konkurrenter om en mulig plass i Alfa Tauri, et søsterteam til Red Bull, neste år.

– Det blir et rotterace. Jeg føler det nesten som Red Bull prøver å lage et lite helvete for meg, er hans kjappe kommentar til det, ispedd et fandenivoldsk blikk og en lite smil. Det er definitivt ikke noe i veien med verken humør, kampvilje eller for den saks skyld selvtilliten 45 dager før det braker løs.

– Det blir deg mot røkla, sett med lokale øyne?

– Det kan du si. Ja. Det er bare å gi f… og kjempe på!!

– Fjorårssesongen ble en kronglete greie. Er den gjemt og glemt?

– Nei. Jeg fikk tross alt med meg to seire og ytterligere en del topp-fem-plasseringer selv om det var tøft og alt ikke gikk på skinner, spesielt ikke midtveis i sesongen. Det ble likevel mye lærdom å ta med seg videre.

– Ny bil og nytt team. Hvordan er følelsen så langt?

– Veldig bra. Vi hadde en tredagers test i Abu Dhabi i november. Den var positiv, både når det gjaldt den nye bilen og samarbeidet med teamet. Det var godt og betryggende å ta med seg inn i en litt roligere periode. Nå gleder jeg meg til nye testdager i Bahrain om en måned.

– Din teamkamerat fra i fjor Jehan Daruvala har slått følge med deg til MP Motorsport. Hva tenker du om det?

– Vi hadde et helt greit forhold i Prema, så det bør gå greit.

– Du lever ikke et vanlig ungdomsliv som dine jevnaldrende i Aurskog. Blir det i det hele tatt noen muligheter til å slå seg løs litt, noe som ofte hører med litt i den tiden av livet du nå er inne i?

– Det blir lite av slikt. Nyttårsaften ble en rolig affære, da jeg skulle være på plass hos Red Bull i Østerrike i løpet av nyttårsdagen.

– Det har figurert en sak i media om at du skal være reservefører i F1 for Red Bull i 2023. Ser du for deg muligheten til å havne bak rattet i for eksempel en trening eller flere i løpet av sesongen?

– Offisielt har jeg ikke fått klarsignal. Gjør jeg det bra i F2, kan selvsagt en mulighet åpne seg, men jeg velger ikke å fokusere noe på det.

– Du har blitt en av de store profilene i idretts-Norge gjennom de siste par årene. Gir det deg et ekstra forventningspress?

– Nei, jeg føler ikke det som noe stressfaktor. Presset er der konstant. Jeg kan bare gjøre en ting: Maksimere optimalt og gjøre det best mulig i hvert eneste løp.

Setter bygda vår på kartet

Da Dennis Hauger troppet opp i Aurskog Sparebank for å signere en ny sponsoravtale, var det for åttende året til tross for at han ennå ikke har fylt 20 år.

– Det er gjevt at de fortsetter å støtte meg. Det var selvsagt mer viktig og betød mer økonomisk i starten, men jeg er setter pris på at de stadig er med meg, sier Dennis, som i år har måttet få på plass et budsjett på drøye 20 millioner.

– Banken har som tradisjon å dele av sitt overskudd som et bidrag til å skape tilhørighet og samhørighet i bygda. Dennis er en fin medspiller som er med og setter bygda vår på kartet. Nå er det bare å krysse fingrene for en topp sesong, sier administrerende banksjef Evy Ann Hagen.

Eller som Atle Gulbrandsen på Viasport alltid sier rett før lysene slukkes og starten går i alle Formel 1- og 2-løp:

– Spenn sikkerhetsbeltene! Det er kun fem uker til sirkuset braker i gang, i Bahrain 5. mars.