Lørdag 26. mars åpner Aurskog-Høland Kunstforening en utstilling på Aur Prestegård over foreningens egen kunstsamling.

«Helt fra kunstforeningen ble stiftet i 1978 har et av målene vært å bygge opp en variert samling til presentasjon for allmenheten», heter det i en pressemelding fra kunstforeningen.

Der opplyses det at en del arbeider har vært lånt ut til kommunen og institusjoner, noen henger fast på Aur Prestegård og noen presenteres i utstillingslokalene på Aur innimellom andre utstillinger.

Men aldri tidligere har en hatt en samlet presentasjon.

Samlingen er kommet opp i 124 verk, og de fleste av disse vil bli vist i tidsrommet lørdag 26. mars til søndag 3. april.

Samlingen er blitt til gjennom erverv på mange av de utstillingene kunstforeningen har hatt med kjente og mindre kjente kunstnere opp gjennom årene, og fra medlemsutstillingene.

De fleste av verkene er bildende kunst i ulike teknikker, men også skulptur, tekstil, kunsthåndverk og foto. Nesten hele samlingen blir vist i de to hovedbygningene på prestegården. Det er og et særskilt opplegg for skoleklasser.

Utstillingen blir åpnet av ordfører Gudbrand Kvaal. Samtidig vil kunstforeningen presentere en egen katalog over samlingen som ligger digitalt på kunstforeningens hjemmeside under Aur Prestegård, men som også er gitt ut i noen fysiske eksemplarer.

Her er noe av kunsten som publikum kan få se: