(Romerikes Blad) – Søndag blir det gode mulighet for sol, lite vind og fine vintertemperaturer, sier meteorolog ved Meteorologisk institutt, Per Egil Haga.

Snøfallet som har vedvart siden fredag vil gi seg mot lørdag kveld og natt til søndag.

– Da vil skydekket løse seg opp. Temperaturen vil holde seg lav og vinden vil avta. Utpå dagen på søndag vil det også bli mulighet for sol på Romerike. Dette ligger an til å bli en svært fin vinterdag, sier Haga.

Kald start på neste uka

Med klarværet som vil gjøre seg gjeldende fra og med søndag vil imidlertid temperaturene falle.

 

 

– Mandag morgen vil vi få temperaturer ned i minus 15 på Romerike. Kulda blir ikke langvarig. Allerede tirsdag kommer trolig et nytt nedbørsområde og svingende temperaturer, oppsummerer meteorologen.

Får folk ut

Søndag arrangerer Den Norske Turistforening «Kom deg ut- dagen». De mener alt ligger til rette for en super utedag søndag.

Mangenfjellet Turlag og Barnas Turlag Aurskog-Høland har et stort familiearrangement på Myrlia, med start søndag formiddag.

 

– Vi håper jo at folk er flinke til å komme seg ut uansett vær, men i morgen får vi en svært fin vinterdag vi håper mange vil benytte seg av, sier kommuniksasjonssef i Den Norske Turistforening Mette Øinæs Habberstad.

Turistforeningen opplever «kom deg ut- dagen» som et svært godt tiltak.

– Vi ser stor effekt av denne markeringen. Flere kommer seg ut denne dagen. Når de ser hvor godt det er å komme seg ut, så blir det gjerne flere utedager. Da er målet vårt nådd, sier Habberstad.

Hun sier at man nødvendigvis ikke behøver å gå på ski.

 

– Det er utallige muligheter til aktiviteter ute. Mange tror kanskje at det nå på vinteren forventes at man skal ut på ski. Man kan som et alternativ ake, gå på truger, arrangere ulike leker i snøen og ellers kose seg med bål og grilling. Vi oppfordrer alle til å ta turen ut i morgen, avlslutter Habberstad.