– Dere ligger heldigvis et stykke unna den verste vinden, men utover ettermiddagen kan det komme en del vindkast fra nordvestlig retning. Det er ikke på farevarsel-nivå, men vi mener det kan ligge på 15-20 meter i sekunder. Det blir en del hos dere også, sier vakthavende meteorolog Håkon Mjelstad til rb.no.

Vinden øker fra 12-tiden og løyer ikke før ved 19-tiden. På det verste kan vinden utover vindkastene komme opp i frisk bris.

– Jeg ser ikke for meg at det blir så ille som bris og kuling hos dere, men det er alltids en mulighet for at det kan bli verre enn først antatt. Akkurat nå ser det ikke ut til at vi må gjøre noen justeringer, men jeg anbefaler alle som vet at de har gjenstander ute om å sikre disse – for å være på den sikre siden.

Farevarsel

I fjellene i Sør-Norge er det meldt full storm fredag. Det er i forbindelse med denne vinden at meteorologene har sendt ut oransje farevarsel for gamle Hedmark, Innlandet Agder Telemark og Buskerud. På det verste vil vindkastene kunne komme opp i 25-30 meter i sekundet.

– Det skal være litt sånn på høsten og det er helt normalt at dette skjer i løpet av vinter-halvåret. Fordelen med å bo i lavlandet, slik som Romerike, er at det normalt sett flyr over hodet på oss.

Selv om det i utgangspunktet er beboerne på Øvre Romerike som vil kjenne mest til vinden tidlig på ettermiddagen, er det Nedre Romerike som får det utover kvelden.

– Jo lenger nord du bor jo større sjanse er det for mye vind. Utover ettermiddagen er det derimot vind fra nordvest og den vil dra seg lenger sør i deres distrikt.

Ingen nedbør

Meteorolog Mjelstad er likevel klar på en ting.

– Nedbør blir det lite eller ingenting av i distriktet deres. Det er kun vinden som vil skape problemer, men det er ikke så mye at vi anser det for å bli problematisk. Vi mener ikke det blir så kraftig at trær blåser ned eller at kraftledninger vil bli tatt.