Gå til sidens hovedinnhold

Nå er gapahuken på plass

Artikkelen er over 1 år gammel

Kristi himmelfartsdag bød på mer enn solskinn og godt maivær. Første spadetak ble også tatt i samarbeidsprosjektet mellom Bingsfoss sykkelklubb (BSK) og SIF tur- og friluftsgruppe. Hvor? Jo, i lyngen på Breidmåsan!

Høsten 2019 fikk BSK tildelt midler fra Sparebankstiftelsen DNB til ny gapahuk. Byggverket har gjennom vinteren blitt laget hos Tor Løberg, og senere blitt fraktet ut til Breidmåsan på dugnad, med arbeidsglade friluftsfolk fra både turgruppa og sykkelklubben.

Torsdag forrige uke startet arbeidet med å reise gapahuken ved den godt bevandrede turstien. Grunnsteinene som skal støtte opp det nye turmålet ble satt ned med grundig tilmåling og posisjonering, etter at ei stor furu var felt for å gjøre plass. Furua ble til sittebenker og ved, og skal ramme inn bålplassen foran gapahuken.

Søndag møttes arbeidsgjengen på nytt for å starte monteringen av det de håper blir et populært hvilested for både fotfolk, syklister, skigåere og andre som legger turen forbi.

Samarbeidet mellom turgruppa og sykkelklubben bærer også andre frukter, og det vil fremover også kloppes flere steder i området. Ildsjeler i begge leire er godt fornøyd, og gleder seg til flere arbeidsøkter sammen for å bedre turmulighetene for både lokale og tilreisende.

Gapahuken på Breidmåsan er klar til bruk – se markør i kart.

Kommentarer til denne saken