Det skriver VG tirsdag.

– Det er et stort trykk nå, sier seksjonsleder Sylvi Vullum ved Ahus til avisa.

Det er både koronapasienter og andre kritisk syke mennesker som får behandling på intensiven på sykehuset. Tirsdag er det elleve koronapasienter som får intensivbehandling på Ahus.

Oppbemanner

Ettersom intensivavdelingen er full, har postoperativ og medisinsk overvåkning tatt imot de minst akutt syke pasientene, skriver VG.

Antallet innlagte endrer seg imidlertid raskt.

– Det spørs om noen kan tas av respirator eller at det har vært bedring hos noen. Det er et variabelt bilde, sier Vullum til VG.

De oppbemanner nå intensiven.

– Vi bemanner opp etter pasientbelegget, men som i andre helseforetak er det mye press på faste ansatte. De jobber ekstra og det er basert på frivillighet. Vi henter også inn folk med innleie, forteller Vullum.

– Tøft

Hun forteller videre at det er tøft for de ansatte ved sykehuset nå.

– Det er et hardt press inn mot sykehuset nå, så vi er spent på utviklingen med covid og andre typer pasienter de neste ukene.

6. november skrev Romerikes Blad også om sykepleiernes situasjon ved sykehuset.

– De sier ja til merarbeid og overtid og strekker seg lenger enn hva noen kan forvente av en annen. Det er med dyp respekt for mine medlemmer at jeg uttrykker en frykt for de konsekvensene vi per nå ikke aner, de som ligger der fremme en dag, når de ikke makter å kompensere slik, sa Berit Langset, foretakstillitsvalgt for Norsk Sykepleierforbund (NSF) på Ahus.

Tirsdag er det 30 pasienter innlagt med koronasmitte på Ahus, 27 av dem på Nordbyhagen. Mandag var tallet 33.

Samtidig ser man det høyeste antallet sykehusinnleggelser grunnet viruset siden april på landsbasis.