Gå til sidens hovedinnhold

Nå er Dennis (18) historisk!

Sotsji: Så er det klart: Dennis Hauger er årets Formel 3-mester.

Etter en dramatisk dag på Sotsji Autodrom, kjørte 18-åringen fra Aurskog inn til andreplass i det første av helgens tre løp i den avsluttende runden.

Da eneste konkurrent til mestertittelen, australske Jack Doohan misset fullstendig og ble poengløs, kan ingen teorier eller matematiske beregninger i verden frata Dennis det som er en av de største prestasjoner i norsk bilsport gjennom tidene: Vinner av FIA Formel 3 2021.

Bamseklemmer og tårer

– Det var et tøft race. Jeg takker Prema. Jeg elsker dere alle sammen. Dette har vært en utrolig sesong, sa Dennis Hauger med tårevåte øyne på intervjuet nede i målområdet rett etter løpsslutt.

Da hadde han allerede fått og gitt bamseklemmer både til mamma Karina, pappa Tom Erik og manager Harald Huysman som fulgte dramaet ringside.

Egentlig skulle ettermiddagens løp vært kjørt i morgen formiddag, men på grunn av varsel om store nedbørsmengder ble det fremskutt. Dermed fikk førerne kun knappe fire timer på seg til å forberede seg.

Som ei glupsk gjedde

Formiddagens kvalifisering ble også dramatisk. Dennis fikk det ikke til å stemme her, og en stund blinket et blått lys for muligheten til å komme topp-tolv, som er så utrolig viktig for alle tre løpene.

Hovedkonkurrent Jack Doohan imponerte derimot voldsomt, vant kvalifiseringen, fikk beste rundetid og kappet med det inn fire poeng på Dennis i tittelkampen.

Det var først takket være en formidabel avslutning på sitt siste forsøk på å forbedre rundetiden sin at Dennis kjørte seg inn til startposisjon åtte i søndagens løp.

Med Formel 3 sine spesielle regler, der resultatlisten for de 12 beste fra kvalifiseringen snus opp ned til første løp, lå plutselig en gyllen sjanse der for Dennis som da fikk startspor fem, mens Doohan var helt tilbake i spor 12 da startfeltet la i vei i det fremskutte løpet rett før klokka halv fem i ettermiddag.

Den sjansen benyttet aurskogingen seg av som ei glupsk gjedde, mens den australske utfordreren fikk store problemer, raste bakover i feltet i innledningen og kom aldri med i kampen om et eneste poeng.

Dermed var lista lagt: Femteplass eller bedre, og Aurskog kunne skilte med tidenes første norske Formel 3-vinner. Etter å ha avansert én plass i starten, hadde han dermed i realiteten trofeet i sin hule hånd.

Skrev idrettshistorie

Det ville imidlertid forundret både Gud og hvermann om den unge karen fra dumpa like ved Riserdammen på Aurskog ville kjøre på sikkerhet selv om han visste at Jack Doohan slet langt bak i feltet.

Først passerte kan Collett, og deretter Martins. Mot slutten «siklet» han også på skalpen til leder gjennom hele løpet, Sargent, men valgte å safe inn som andremann akkompagnert av egne primatbrøl på intercomen;

– Yes! Yes! Yes! O, my Good!

Et nytt stykke norsk motorsporthistorie var skrevet.

Når de to neste løpene i helgen kjøres er usikkert på grunn av det varslede styrtregnet. Etter programmet skulle løp to gått lørdag ettermiddag, og det siste søndag formiddag.

Hadde det vært lov, kunne Dennis stilt til start i blådress og vannkjemmet hår, og defilert rundt i begge løpene. For en kar med fighterhjertet utenpå kjøredressen, ville imidlertid en slik tanke vært utenkelig.

Kommentarer til denne saken