– Med denne værtypen som kommer i neste uke tror jeg det blir riktig å si at vi kan ta farvel med kuldegradene. Nå merker man godt at sola begynner å hjelpe på. Fremover ser vi nok kuldegrader kun om natta, sier Espen Biseth Granan, vakthavende meteorolog ved Statsmeteorologisk institutt.

Uka som har vært, har vært preget av både snø og mye vind. Til neste uke vil vi bokstavelig talt kunne se mot bedre tider, ifølge meteorologen. Sjekker du værvarselet, er det nemlig stort sett varmegrader å se.

Mildere vær

Neste uke får vi et vær av den mildere typen. Sola kommer til sin rett, men først mot midten av uka. Mandag og tirsdag morgen blir av det grå slaget, ifølge meteorologen.

– Det har vært en solfylt søndag, men mandag vil det skye til utover dagen, og det blir grått. Natt til tirsdag vil det komme nedbør, i form av sludd eller til og med snø, men det kommer ikke til å vare lenge. Det blir heller ikke store mengder, beroliger Granan.

Han tror ikke at nedbøren kommer til å skape de største utfordringene på veiene, men oppfordrer sjåførene likevel til å være oppmerksomme på forholdene.

Rolige vindforhold

I løpet av tirsdag vil sola dukke opp igjen, og den vil være på plass en stund, ifølge meteorologen.

– Nedbøren minker utover dagen, og det ser ut som det blir oppholdsvær både onsdag, torsdag og fredag. Det blir lange perioder med klarvær, og sola ser ut til å dominere. De som liker seg godt i sola, får gode muligheter til å kose seg ute disse dagene, sier Granan.

Den siste uka har vært preget av mye vind, men også denne roer seg ned uka som kommer, kan meteorologen fortelle.

– Det kan bli litt vind mandag, men det er ikke snakk om dramatiske tilstander. Litt bevegelse blir det nok. Ellers utover i uka kommer det til å bli rolige vindforhold, mener Granan.