Da tar Aurskog-Høland fotballklubbs G19-lag imot tabelltreer Lørenskog på det som definitivt er en av de beste gjenværende gressbanene i Indres distrikt.

– Det er synd at en så flott gressbane skal ligge ubrukt så mye som Setskog stadion gjør, ikke minst når en ser hvor mange dårlige og etter hvert nedslitte kunstgressbaner det spilles på rundt om i kretsen, sier trener Tor Einar Torre til Indre Akershus Blad.

– Dette blir helt klart tøft, krevende og uvant. Det kommer til å være mange slitne bein, er felles konklusjon fra spillerne, som har lagt treningene til Setskog stadion denne uka.

De har blitt kjent med Setskog stadions sugende naturgressmatte, og ikke minst banestørrelsen. Det hører med til historien at den i utgangspunktet er den samme som på Ullevål stadion, skjønt den kommer til å bli krympet litt til søndagens kamp.

Bane med tradisjoner

Assistenttrener Sten-Åge Aaserud gleder seg over at det igjen skal spilles 11'er-foball på stadion han selv så mange ganger forsvarte Setskog IFs farger fra han debuterte som 16-åring i 1987 til siste kamp i 2003.

– Det ligger utrolig mye historie i denne banen. Setskog stadion og Setskog IF tilhører pioner i norsk kvinnefotball. Ja, det er faktisk også spilt et par landskamper for damer her en gang i tida, forteller Aaserud, som etter aktiv karriere har brukt og stadig bruker mye av fritida på å trene og følge opp aldersbestemte lag rundt om i kommunen.

Ideen om å legge en seriekamp hit til Setskog stadion, kom fra en av spillerne, Samson Norheim Bergquist.

– Vi i apparatet rundt laget synes dette var et godt forslag, og etter litt kontakt med Setskog IF, er kampen nå en realitet, forteller Tor Einar Torre.

Det legges også opp til både kiosksalg og speakertjeneste under kampen.

Tøff avdeling – mye positivt

I utgangspunktet er Lørenskog storfavoritt i søndagens oppgjør. Så langt i sesongen har AHFK kapret ni poeng og ligger på en tiendeplass.

– Tabellsituasjonen kunne vært bedre, men det er tross alt 1. divisjon i Akershus fotballkrets det er snakk om. Dersom vi ser litt bak de tørre tall, har vi mye positivt på blokka for dette laget. Det er mange lovende spillere her, og resultatmessig har vi både knepet poeng og spilt jevnt med flere av topplagene. Det er faktorer en må ta med videre i utviklingen av spillerne og laget, sier Tor Einar Torre.