Unisont JA til balkonger

Varaordfører Geir Olsen (t.v.), ordfører Roger Evjen og resten av kommunestyret ga administrasjonen klar beskjed om at det skal bygges balkonger på Myrvang.

Varaordfører Geir Olsen (t.v.), ordfører Roger Evjen og resten av kommunestyret ga administrasjonen klar beskjed om at det skal bygges balkonger på Myrvang. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Et enstemmig kommunestyre trosset rådmannens innstilling.

DEL

Myrvang – et avlastnings-, aktivitets- og boligtilbud til mennesker med nedsatt funksjonsevne – er i ferd med å reise seg på Bjørkelangen.

Her kunne Aurskog-Høland kommune velge balkonger som opsjon for de fire leilighetene som ikke er på bakkeplan. Men det valgte administrasjonen å takke nei til, mot store protester fra blant annet fra Norsk forbund for utviklingshemmede i Aurskog-Høland og fra pårørenderepresentantene

Også formannskapet protesterte høylytt på rådmannens innstilling om å droppe balkonger da saken ble behandlet 18. mars.

Ettersom bygget allerede er under oppføring, blir balkongene ifølge administrasjonens beregninger flere hundre tusen kroner dyrere enn om de hadde blitt bygd fra starten.

LES OGSÅ: – Vi har venta i mange år på å flytte for oss sjøl, nå blir det endelig noe av!

Mandag kveld var saken oppe i kommunestyret, og rådmannen ba i sin innstilling politikerne om å si nei til balkonger:

«Det er administrasjonens vurdering at risikoen for negative konsekvenser overstiger de positive verdiene av balkonger knyttet til alle leiligheter og administrasjonen råder kommunestyret til å ikke pålegge administrasjonen å bygge balkonger på Myrvang.»

– Vi har fått spørsmål om det går an å se om finnes billigere løsninger, sa ordfører Roger Evjen til kommunestyret, og ga ordet til rådmann Inger Hegna:

– Vi har vært i kontakt med utbyggere vi har avtale med. Det finnes balkongløsninger som er rimeligere enn den opprinnelige opsjonen, men de er ikke vurdert i forhold til bruken. Men mulighetene for at vi er innenfor denne summen er stor, sa Hegna.

Dersom politikerne ville si ja til balkonger, mente rådmannen at Myrvang-prosjektets økonomiske rammer burde økes med kostnadene til balkonger pluss risikomargin og byggherrekostnader, til sammen 640.000 kroner. Dette gikk kommunestyret enstemmig inn for.

Andre saker fra kommunestyret:

Fakta om Myrvang

  • Ti leiligheter tilpasset mennesker med nedsatt funksjonsevne. Alle boliger har egen inngang i anlegget, slik at beboere og deres gjester kan komme og gå som de vil. I tillegg har alle leiligheter dør og vindu mot fellesarealet slik at kommunikasjonen med personalet er enkel. Leilighetene skal ha høy sikkerhet samtidig som de skal være lette for en med rullestol å bevege seg rundt i.
  • Aktivitetshus. Aktivitetshuset skal bidra til et godt tilbud til innbyggere i hele kommunen. Det skal inneholde blant annet et spill- og datarom, et film- og kinorom, to sanserom, rom for barneaktivitet og fellesrom rom for dagaktiviteter.
  • Barnebolig/avlastning med fire døgnplasser og en treningsleilighet.

Artikkeltags