Gå til sidens hovedinnhold

Mye regn på vei – advarer mot oversvømmelser

Artikkelen er over 1 år gammel

Det kan komme opp mot 30 millimeter nedbør flere steder på Romerike, advarer statsmeteorologen.

(Romerikes Blad)

Tidlig tirsdag morgen kommer det en front fra sørøst. Den tar med seg enda mer regn.

– Det er en mulighet for å få opp mot 20 millimeter nedbør i løpet av morgenen. Hvis man er virkelig uheldig, kan det bli opp mot 30 millimeter, sier vakthavende statsmeteorlog Eldbjørg Moxnes.

Den våte starten på høsten har gjort jorden våt og mettet. Vannet har dermed ingen steder å gjøre av seg, noe som kan føre til oversvømmelser.

– Der det ofte er lokale oversvømmelser, er det også er mulighet for dette i morgen tidlig, varsler Moxnes.

Moxnes anbefaler også folk til å være oppmerksomme på materiale som kan hindre vannet i å finne et sted å renne.

– Etter forrige regnskyll, så vi at mye plank og annet fulgte med vannet. Ting som stein og løv blir med vannmassene og tetter dermed igjen avløpene. Det er viktig å passe på at dette ikke skjer, sier hun.

Været er forventet å treffe i løpet av de tidligste morgentimene. Mengden regn kommer deretter til å øke, før det i titiden skal roe seg.

– Regnet kommer mest i byger, hvor det til tider vil være kraftigere nedbørsperioder. Fronten tar også med seg en liten mulighet for torden, sier Moxnes.

– Det har vært en våt start på september, så langt er det mer nedbør enn det normalt ligger pleier å være, sier hun til RB.

Den regnfylte starten på september ser derimot ut til å gå mot en slutt.

– Etter runden i morgen ser det ut til at det kommer litt mer onsdag, før det blir litt finere og sola titter frem fra torsdag av, legger Moxnes til.

Kommentarer til denne saken