Gå til sidens hovedinnhold

Mye nedbør på vei: – Det blir ganske heftig

Artikkelen er over 1 år gammel

Fra og med lørdag kveld forverres været.

(RB) Det bekrefter statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl ved Meteorologisk institutt:

– Det er et stormsenter på vei inn mot oss. Vinden blir verst i fjellene, men stormsenteret har mye nedbør med seg, sier han, og konstaterer at den vil falle ned i store mengder på Østlandet.

– Lørdag kveld og gjennom søndagen kan man enkelte steder på Romerike få opp mot 30 centimeter snø, kanskje enda mer. Nedbøren starter som snø men vil gå over til sludd eller regn, og da er det vanskelig å vite hvor mye som vil legge seg. Men det ser ut til at det meste vil være snø eller sludd. Det blir definitvt behov for å måke, sier han, og advarer mot vanskelige kjøreforhold.

Yr.no melder om snø som kan gå over i sludd og regn i Glåmdalsregionen i morgen. Det er varslet store nedbørsmengder fra midnatt søndag, og det kan komme 15-20 centimeter i løpet av et døgn. Først mandag morgen vil det slutte å snø - og så vil sola være tilbake.

- Utover i neste uke ser det ut til å bli et værskifte i Norge. Etter at lavtrykket beveger seg ut av Sør-Norge på mandag, bygger det seg opp en høytrykksrygg i sør og lavtrykkene får en nordligere bane. Det gir mildere luft og regn på vestkysten, også inn i deler av Nord-Norge, varsler meteorologene på Yr.no.

– Heftig

– Det blir ganske heftig så man må regne med forsinkelser hvis man skal kjøre, sier statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl til RB.no.

Han ber også dem som har lagret ting under presenninger om å være forberedt.

– Snøen som kommer er tung, så man må passe på at pressenninger og slikt ikke ryker.

Mest nedbør vil det komme på steder som er utsatt for den sørøstlige vinden.

– Der kan det komme over 30 centimeter med snø, sier han.

Uansett tror han de aller fleste av oss, samme hvor man bor på Romerike, vil oppleve i alle fall 15 centimeter med snø før helgen er over.

Trøsten er at det går over.

– Til uka blir det mer vårlig igjen, sier Løvdahl.

Kommentarer til denne saken