Gå til sidens hovedinnhold

Mye arbeid på jernbanen i helga – stenges for togtrafikk i perioder

Artikkelen er over 2 år gammel

Hele Kongsvingerbanen og deler av Hovedbanen vil være stengt for togtrafikk store deler av helgen.

Bane NOR har sendt ut følgende pressemelding om banearbeider som påvirker togtrafikken på Romerike i helgen:

Kongsvingerbanen

Denne banen blir stengt mellom Lillestrøm og Magnor fra lørdag ca. klokken 04.50 til søndag ca. klokken 16.10.

I nordre ende av Lillestrøm stasjon skal det gjøres en stor jobb med å bytte en dobbel kryssveksel. Dette betyr at spor 7-17 ved stasjonen stenges for trafikk. Togene i retning Oslo og Gardermoen benytter spor 1-6 i denne perioden.

Det pågår for tiden oppgradering av Sørumsand stasjon, som i løpet av året får nye plattformer og en ny undergang for passasjerene under sporene. Denne helga skal det bores for mastefundamenter og jobbes med kontaktledningsanlegget, samt utføres støpearbeider på undergangen.  

I tiden fram til 2021 skal anlegget for togenes kjørestrøm fornyes på hele strekningen fra Lillestrøm til Åbogen. Dette jobbes det med i mange togfrie perioder for tiden, og helgens økt utnyttes fullt ut til blant annet boring av mastefundamenter og montering av ny kontaktledning flere steder på strekningen.

En annen stor jobb som starter opp, er maling og vedlikehold på Fetsundbrua. Det skal også jobbes på brua over Leirelva i Lillestrøm. På Kongsvinger stasjon blir det masseutskifting, og planovergangen ved Gjermshus mellom Kongsvinger og Åbogen skal fornyes. Det blir også maskinelt sporvedlikehold på strekningen mellom Kongsvinger og Magnor.

Hovedbanen

Strekningen mellom Oslo S og Lillestrøm blir stengt fra natt til søndag ca. klokken 01.40 fram til søndag klokken 13.40. Togene vil gå som vanlig gjennom Romeriksporten.

Ved Lørenskog stasjon skal det gjøres rensk og fjellsikringsarbeider, og ved Sagdalen holdeplass blir det grunnboringer langs begge plattformspor. Det blir også diverse sporarbeid på Bryn og Grorud, samt rutinemessige kontroller av de tekniske anleggene på hele strekningen. Her finner du naboinformasjon om arbeidene.

Under finner du nærmere opplysninger om togfrie strekninger og perioder denne helga, samt hva som skal gjøres. Sjekk reiseplanleggeren til Entur eller togselskapenes nettsider/apper for informasjon om hvordan trafikken avvikles i disse periodene.

Kommentarer til denne saken