God første sesong i eliteklassen for ATV-Joakim

FORT: Joakim Granli har imponert i ATV-løypa i både Norge og Danmark i år. foto: privat

FORT: Joakim Granli har imponert i ATV-løypa i både Norge og Danmark i år. foto: privat

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

AURSKOG: NMK Aurskog-Hølands ATV-spydspiss Joakim Granli hevdet seg godt i både det danske mesterskapet og i Norgescupen i år. Den ambisiøse 16-åringen drømmer også om å utvide horisonten utover Norden.

DEL

Del abonnementet ditt med familien! Del abonnementet ditt med familien!Slik deler du abonnementet med andre i din husstand!

Unggutten fra Aurskog tok en imponerende 6. plass i det danske mesterskapet, av 24 deltakere. Joakim rykket opp i klasse elite B i år, men grunnet laber interesse i klassen, ble den slått sammen med klasse elite A, så en kan si at gutten rykka to divisjoner opp på ett år.

– Dersom det kun hadde vært klasse B, ville jeg blitt dansk mester, men en må forholde seg til virkeligheten. Med forutsetningene i bakhodet, er jeg fornøyd med resultatet, sier den sindige aurskogingen til Indre Akershus Blad.

I Norgescupen kom Granli på 4. plass i sin klasse, kun fire fattige poeng unna pallen totalt.

– Akkurat dét var litt surt. I det siste norgescupløpet, på Notodden, ble jeg påkjørt i det første heatet, men jeg kjørte meg opp til 6. plass i heatet. I det siste heatet kjørte jeg inn til en andre plass, så det er lyspunkter, påpeker han.

Joakim Granli var yngstemann i klassen sin i både Danmark og Norge, og har således et stort utviklingspotensiale i ATV-sporten i årene framover.

– Neste år er målet å kjøre en EM-runde, og å komme på pallen i Norgescupen, presiserer Granli, som også i år har kjørt for det norske ATV-landslaget.

I tillegg til trening på bane, trener han både styrke og kondisjon, det er nemlig ikke bare å lene seg tilbake når det går fort i svingene på cross-banen.

Å bli profesjonell i ATV-gamet i Europa er vanskelig, men Granli ser muligheter

– I USA arrangeres det løp på svære arenaer. Det hadde vært kult å kjøre der borte. Det er ikke gratis å kjøre ATV. En stor takk til mine sponsorer, med pappa i spissen. Han stiller opp for meg hele tida, avslutter Granli.

Artikkeltags