Da familien Granli ankom Svebølle i Danmark dagen før løpet, regnet det tungt og banen var glatt og sølete.

– Vi fikk kun gått banen på beina og ikke prøvekjørt. I prøveheatet lørdag røk kjeden, dermed fikk jeg et dårlig startspor i det første heatet, forteller aurskogingen.

LES OGSÅ: – Normalt går det døgnet rundt, men vi har ikke behøvd å ha åpent ei eneste natt

Konkurransemannen gjorde derimot det beste ut av det, og tok en sterk fjerdeplass i det første heatet og en tredjeplass i det siste heatet, noe som holdt til sølv i både konkurransen og sammenlagt.

– Banen var bløt og tung, så det gjaldt å holde tunga rett i munnen, holde fokus og å komme seg helskinna i mål. Jeg lå på fjerdeplass totalt i nordisk foran denne konkurransen. De argeste konkurrentene mine kjørte såpass ujevnt at jeg knep sølvet totalt. All kondisjons- og styrketreninga betalte seg til slutt, understreker 18-åringen.

Dansken Henrik Mogensen vant gullet.

I fjor vant Granli, mens Mogensen tok sølv.

– Målet opprinnelig var å forsvare seieren fra i fjor denne sesongen. Men etter forrige runde på Jevnaker, der det gikk skeis, hadde jeg vært fornøyd bare med å komme på pallen, så sølv er helt topp, presiserer ATV-esset fra NMK Aurskog-Høland.

I Norgescupen ligger han også på femteplass i forkant av den siste runden i Skien den siste helga i september.

Målet er på nytt å klatre opp på pallplass.

LES OGSÅ: Lokalpolitiker: – «Må vi drive med detta?»

– Høydepunktet i år, i tillegg til sølvet i nordisk, var EM-runden i Latvia, der jeg tok en tiendeplass av 28 startende. En slik plassering da kremen av Europas utøvere var motstanden, er jeg veldig tilfreds med. Drømmen foran 2019-sesongen er å kunne kjøre alle EM-rundene, men da trenger jeg nok litt større sponsorsummer enn hva tilfellet er i dag, avslutter Granli.