Endelig ble det fullklaff

VEL HJEMME: Sykkelen er vasket og rengjort og klar for å overhales kjøreklærne henger til tørk etter at Anders Helgerud kjørte inn til seier i eliteklassen i første runde i norgescupen i enduro. Foto: Øivind Eriksen

VEL HJEMME: Sykkelen er vasket og rengjort og klar for å overhales kjøreklærne henger til tørk etter at Anders Helgerud kjørte inn til seier i eliteklassen i første runde i norgescupen i enduro. Foto: Øivind Eriksen

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

HASLEMOEN: – Nå har jeg knekt koden litt, sier Anders Helgerud etter å ha kjørt inn til en suveren seier i eliteklassen i årets første norgescuprunde i enduro.

DEL

 

27-åringen var utilnærmelig i den krevende løypa på Haslemoen og slo de to øvrige som kom på seierspallen, Aleksander Nyberg og Pål Anders Ullevålseter m ed drøye 12 minutter.

– Det smakte å vise kjørere som Pål Anders og Kristian Felix Jensen (fjerdemann i Dakar-rally for kort tid siden) bakhjulet, sier 27-åringen fra Fosser som konverterte fra baneracing på to hjul til kjøring i terrenget i 2013.  

– Det har tatt mye tid og kostet massevis av trening å komme opp i toppsjiktet, men nå føler jeg å være der, sier Anders.

Ikke minst har han lært at her, hver det kjøres både tre og fire timer, er tålmodighet viktig.

Nettopp tålmodighet har ikke vært hans sterke side, noe som nok skyldes årene som roadracingfører, der konkurransetida var mye kortere og det måtte satses fra det lyste grønt på startplatta.

NM på Rømskog neste

Seieren på Haslemoen var naturligvis en flying start på sesongen der det første store målet er NM i enduro, nesten på hjemmebane – på Rømskog siste helg i april.

– Nå blir det viktig å få en god treningsperiode med mest mulig kjøring inn mot mesterskapet, sier karen som også var et stort keepertalent i fotball før motorsporten «tok han».

Sesongplanene videre utover sommeren inneholder i tillegg til norgescuprunder både noen løp i det åpne svenske mesterskapet og muligens en EM-runde i Sverige.

– Vi får se hvordan tida og økonomien strekker til, sier Anders som ikke var alene fra Fosser om å hanke hjem norgescupseier i lørdag.

Solid lokal bredde

Samboerparet Erik Falla og Irene Askeland kjørte inn til hver sin klasseseier, i menn senior og kvinneklassen. Falla fikk forøvrig nok en aurskog-hølending, Terje Hagen med seg på seierspallen. Han ble nummer tre.

Klasseseier ble det også til unge lovende Benjamin G. Bernhus fra NMK Aurskog-Høland og Bjørkelangen i ungdomsklassen, mens Joakim Kind Andresen, Rømskog ble nummer tre i C-klassen og Harald Bogstad nummer syv blant veteranene.

Artikkeltags