Tidligere Formel 1-profil krysser fingrene for Hauger-suksess

Dennis Hauger. (Foto: Van Amersfoort Racing / Team Norway)

Dennis Hauger. (Foto: Van Amersfoort Racing / Team Norway)

Han fulgte med på nordmannen da han konkurrerte mot sin egen lillebror. IndyCar-fører Marcus Ericsson har oppriktig troen på at Dennis Hauger fra Aurskog en dag oppnår drømmen.

DEL

Det var i forbindelse med vårt intervju med Marcus Ericsson på Long Beach for to uker siden at samtaleemnet også dreiet over om Dennis Hauger. Grunnen er at Ericssons lillebror Hampus konkurrerte mot nordmannen i britiske Formel 4 fjor, hvor storebroren fulgte ham tett gjennom hele sesongen.

I år har Hampus og Hauger valgt hver sine veier. Førstnevnte skal kjøre britiske Formel 3, mens Hauger går på sin mest intense sesong noen sinne ved at han kjører både tyske og italienske Formel 4. Dette for å få mest mulig kjøretrening og erfaring til en noenlunde tilsvarende sum som én Formel 3-serie.

– Jeg gleder meg til å komme i gang med sesongen. Det blir en innholdsrik sesong med hele 42 løp over 14 helger i to forskjellige mesterskap. Målet å kjempe om mesterskapstittelen i begge mesterskap, sa Dennis Hauger i en pressemelding før helgens sesongåpning i Tyskland.

Har «koll» på nordmannen

Den store uttalte drømmen er å nå Formel 1, og nå ligger alt til rette via Red Bulls juniorprogram. Og med gode nok resultater og overbevisninger i Red Bull-leiren kan Hauger være i posisjon til dette uten å betale en krone selv.

Det er viden kjent at Marcus Ericsson selv hadde med seg private sponsorer og investorer i Formel 1-satsingen sin fra 2014 til 2018, selv om dette er et tema han selv ikke snakker selv om. Dog har Ericsson, som i år kjører sin første sesong i IndyCar, holdt et godt øye med den norske 16-åringen etter at han oppdaget hvem han var i fjor.

– Jeg har «koll» på han. Han er en veldig spennende fører. Og det er nå det gjelder for ham å utvikle seg, sier Marcus Ericsson til Parc Fermé.

Han la først merke til navnet til Hauger allerede i gokartsammenheng, og kunne også se i fjor at Hauger slo lillebroren samtlige ganger utenom tre løp, før de selv hoppet av mesterskapet før sesongslutt.

Marcus Ericsson. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé)

Marcus Ericsson. (Foto: Simen Næss Hagen / Parc Fermé) Foto:

Tøft mentalt

– Det blir veldig kult å følge Dennis videre. Han virker å være utrolig talentfull, og det er naturlig at alt avhenger av hans videre utvikling nå. Hovedutfordringen er at hvert steg opp blir så utrolig mye vanskeligere, men det blir spennende å se hva han får til, sier Ericsson.

– Men du tenker han har fair sjans til å nå Formel 1?

– Absolutt, men han må jobbe hardt og beholde troen på seg selv. Mye handler om det mentale. Man må være så utrolig sterk mentalt. Mange opplever både opp- og nedturer, men klarer ikke ta seg opp igjen fra nedturene. Dennis vil oppleve flere nedturer, og da gjelder det at han klarer å komme seg opp igjen, sier Ericsson, som selv har 97 Formel 1-løp under beltet hvor åttendeplassen fra Australia i 2015 ble hans beste resultat.

Godt forberedt

Nylig har Hauger gjennomført de siste testene før han reiser til Oschersleben for sesongåpningen denne helgen. Og han har registrert lykkeønskningene fra Ericsson.

– Det er jo dritkult, da, sier Hauger om anerkjennelsen fra den svenske IndyCar-føreren.

Han er optimistisk før sesongstarten og føler seg godt forberedt til å gå på en ny sesong i en ny serie med nye konkurrenter og nye baner.

– Jeg har vært blant de rakeste og kjørt veldig bra nå. Rytmen er god og vi jobber bra sammen i teamet. Eneste er at jeg har manglet litt toppfart, men jeg har ikke prøvd motoren vi skal bruke i løp ennå. Ellers tror jeg vi gjør en bra jobb rent kjøremessig, sier Hauger til Parc Fermé.

Artikkeltags