– Jeg er kanskje litt mer moden – men personligheten er ikke forandret

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Slik sammenlikner Dennis Hauger (15) seg selv før og etter sin første sesong i formelbil.

DEL

PARC FERME: 2018 er året hvor karrieren tok et enormt hopp for Dennis Hauger. Etter en rekke år i gokart, hvor lovordene stadig har haglet nærmest vannrett, skulle han virkelig få en «reality check» i steget opp til Formel 4.

Fasiten ble fire enkeltseire, én andreplass og fem tredjeplasser av inkasserte pallplasser på 30 løp. Det gir et pallsnitt på hvert tredje løp.

Hauger sitter igjen blandede sportslige følelser etter sesongen. Selvsagt hadde han håpet å vinne mer når han merket at han hadde farten inne. Men nye omstendigheter og etterhvert store motorproblemer gjorde det vanskelig å avslutte sesongen slik den etterhvert utviklet seg på sommeren.

LES OGSÅ: Her rives landemerket i Aurskog

– Da vi hadde kommet midtveis i sesongen, så følte jeg at jeg var i flytsonen. Men etter løpet på Snetterton startet motorproblemene som gjorde det vanskelig å hevde seg i kvalifiseringene. Å starte lengre bak i feltet og vite at man ikke har like mye krefter de som de andre feltet, men likevel klare å komme seg opp i feltet og fokusere på egen kjøring, det følte jeg at jeg lærte mest av, selv om det kanskje ble et negativt resultat av det, oppsummerer Dennis Hauger (15) overfor Parc Fermé.

11 løp siden forrige pallplass

Etter Snetterton gikk pila drastisk nedover. Kun én tredjeplass under løpshelgen på Rockingham etterpå var det eneste han klarte å oppnå med en motor han mener aldri ble den samme igjen. To måneder, 11 løp og tre løpshelger er det gått siden han sist stod på pallen.

Sesongen ble avsluttet såpass svakt på Brands Hatch at han til og med mistet bronsemedaljen sammenlagt. Likevel har Red Bull-leiren konstatert, også overfor Parc Fermé, at de har vel så mye fokus bak resultatene dersom det viser seg at bilen ikke er konkurransedyktig – slik den nå etterhvert ifølge Dennis.

LES OGSÅ: Advarer mot svindelforsøk

Som nevnt tidligere i år, så har motgang gjort Hauger sterkere. Selv om det føles kjipt resultatmessig at man ikke alltid presterer der man mener man bør være, så er han summa sumarum fornøyd med utviklingen. Førerfeilene fra eksempelvis sesongåpningen på Brands Hatch, og innbremsingen som tok både ham og lagkompis Jack Doohan ut av Rockingham-løpet – har han vokst på.

– Jeg er litt mer moden nå, kanskje, men som person er jeg ikke forandret. Jeg er meg selv uansett. Jeg føler jeg har tatt med meg god erfaring, spesielt med tanke på all lærdommen rundt det å takle motgang og samtidig holde hodet kaldt de gangene det går bra. Hvordan man tenker gjennom løp og ulike løpssituasjoner føler jeg at jeg har lært ekstremt mye, sier 15-åringen fra Aurskog.

Hans personlige høydepunkt var løpshelgen på Croft. To kvalikseire, to løpsseire og en tredjeplass var hans desidert beste løpshelg.

Mer skole og trening

Hva framtiden bringer er enda ikke hugget i stein, selv om mange indikasjoner tyder på Formel 3. Men brikkene har ikke falt på plass ennå. I mellomtiden har Hauger derfor mer tid til både skole og trening enn det han rekker på sitt mest hektiske i løpet av sesongen.

– Formel 3 neste år hadde vært kult å kjøre, og jeg tror det kan være et steg i riktig retning med tanke på hvor jeg er nå. Men da blir jeg også den yngste føreren med to års forskjell sammenliknet med den yngste føreren i feltet der i år, sier Hauger.

At det nå blir tid til andre ting utenom kjøringen er helt greit, selv om han kjenner på at det er det å sitte bak rattet han trives aller best med.

– Ja, jeg kjenner at det ikke skjer like mye nå, ja. Men jeg får bare jobbe så godt jeg kan på skolen og det har det definitivt blitt mer tid til nå. Men så er det også blitt mer tid til trening, som også er positiv. Men ja – jeg er liker meg kanskje ikke aller best på denne tiden av året, flirer Hauger.

Artikkeltags