Nå gjennomfører Dennis sine første tester i en Formel 3-bil

Nye tester: Dennis Hauger fra Aurskog lukter på Formel 3.

Nye tester: Dennis Hauger fra Aurskog lukter på Formel 3. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Men ingenting skal være klart for neste sesong, selv om det ligger godt an til en full satsing i den internasjonale Formel 3-serien.

DEL

PARC FERME: Forventingene og forhåpningene om en lang og lys karriere øker stadig i takt med Dennis Hauger sin utvikling bak rattet. Fra å ha kjørt for gokart-fabrikanten CRG til i år å representere juniorstallen til Red Bulls gigantiske motorsportsatsing, så er det mange trappetrinn og steg å ta på veien.

I år har han utviklet seg gjennom Formel 4 i Storbritannia, der en videre konkret målsetning har vært å kunne kjøre Formel 3 neste år. Klarer han å gå gradene for hvert år, så skal Hauger kunne ha en Formel 1-karriere innenfor rekkevidde allerede i 18-årsalderen fra 2021.

To dagers test

Det er imidlertid mer enn to år til, og mye kan fortsatt skje. Men nå ligger det an til at han tar et nytt steg allerede neste år, nesten uavhengig av hvordan Formel 4-sesongen ender denne helgen.

Hauger er nemlig på plass på Hungaroring for å teste Formel 3-bilen til Red Bull-kollega Dan Ticktum, som ligger på andreplass i det europeiske Formel 3-mesterskapet bak Mick Schumacher. Testen begynte onsdag, og Hauger skal få flere sjanser torsdag før han reiser til Brands Hatch for finalehelgen i Formel 4-mesterskapet.

– Tidene skal være veldig bra. Han er ikke raskest, men jobber seg nedover på tidene. Også har han kjørt kun på brukte dekk, sier manager Harald Huysman til Parc Fermé, etter de korte rapportene han har fått onsdag.

Parc Fermé mener å vite at det ikke er mange formalitetene som gjenstår før en Formel 3-kontrakt er klar for 15-årige Hauger. Det vil i så fall bety at Hauger blir å finne sammen med de store gutta i Formel 1 neste år, ettersom det nye internasjonale Formel 3-mesterskapet neste år samkjøres som supportløp for Grand Prix-løpene.

Venter svar innen få uker

Manager Huysman er dog forsiktig med å forskuttere noe for neste år, selv om indikasjonene er tydelige når Hauger blir sendt på en Formel 3-test i bilen til sin juniorkollega i Red Bull-stallen.

– Vi har helt ærlig ikke fått noen indikasjoner fra Red Bull enda på hva det blir neste år. Jeg tipper at de staker ut en kurs for ham etter denne testen, så forhåpentligvis vet vi mer om noen uker, sier Huysman.

Da Parc Fermé var i kontakt med Red Bull-sjefen Dr. Helmut Marko for en måned siden, ga østerrikeren uttrykk for stor begeistring for Hauger og er imponert over det han har levert i Formel 4 i år – all motgangen til tross.

Marko ville dog ikke svare på hva framtiden til Hauger ville innebære, men verken bekreftet eller avkreftet at Formel 3 er det naturlige steget neste år.

Artikkeltags