Gå til sidens hovedinnhold

Slipper hestekreftene løs på Settens is

Artikkelen er over 3 år gammel

SETSKOG: Fra den ene festivalen til den andre. Ei uke etter Setskog skøytefestival, er det motorsporten som inviterer til massemønstring på Setten med Tangenvika som base.

– Alt ligger til rette for en skikkelig motorsportdag førstkommende søndag, sier leder av arrangementkomiteen, Tomas Ottesen i NMK Aurskog-Høland.

Gjennom hele vinteren har NMK Aurskog-Høland og Setskog IF jobbet tett sammen om forberedelsene til de to festivalene, ikke minst med ispreparering og brøyting av traseene.

Les også

– Hestekuren i Blaker Sparebank er over

 

Setskog motorfestival så dagens lys i fjor, og tilbakemeldingene gjorde at arrangøren kjører på i år igjen.

– Påmeldingene strømmer på. Per i dag har vi langt flere startklare enn på samme tidspunkt i fjor, sier Tomas Ottesen.

Breddemønstring

Motorfestivalen er et breddearrangement for motorsykler og ATV der stoppeklokke og resultatlister ikke er i bruk. Rett og slett en sosial familiefest for motorfolket.

Her er deltakere i alle aldre. Yngste påmeldte er fem år, og den mest meritterte er Kristian Felix Jensen, karen som ble fjerdemann i motorsykkelklassen i Africa race like etter nyttår.

– Det blir også litt nostalgi underveis, forteller Ottesen.

Les også

Tesla på bunn i ny kåring fra Forbrukerrådet

 

Holm Jacob Matheson vil være på plass og vise frem iskjøring med sin legendariske røde Escort, mens Andreas Nærby kommer med en veteranutgave av en Formelbil. Det jobbes også med å få ytterligere noen biler fra isracenes gullalder på Bjørkelangensjøen på plass.

– Eller vil karen som i fjor slo verdensrekorden i bakhjulkjøring med motorsykkel på is være på plass, forteller Ottesen.

Rekorden ble ikke godkjent på grunn av manglende formaliteter.

Noen rekordforsøk blir det ikke i år. Thomas Anker Iversen hadde en voldsom krasj på Rudskogen i sommer som endte med vraket sykkel og et opphold på Sunaas for askimkaren.

– Han er utskrevet fra sykehuset for noen dager siden, og har meldt sin ankomst, forteller Thomas Ottesen og ønsker både deltakere og publikum vel møtt til en brummende festival på Setten.

Les også

Dennis (14) knuste konkurrentene i sitt første Formel-testløp

 

Kommentarer til denne saken