Frykter elsykler i 50 km/t

Det blir stadig flere elsykler i Norge. Nå  frykter vegvesenet at brukerne trimmer disse til å få høyere hastighet. (Illustrasjonsfoto)

Det blir stadig flere elsykler i Norge. Nå frykter vegvesenet at brukerne trimmer disse til å få høyere hastighet. (Illustrasjonsfoto) Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Noen elsyklister trimmer syklene sine til å gå i opp til 50 kilometer i timen. Statens vegvesen reagerer på trenden.

DEL

(Siste) – Det er både ulovlig og livsfarlig, sier avdelingsingeniør Cato Roland i Statens vegvesen til NRK, når han får se en video av en elsyklist i 50 kilometer i timen i Sola kommune i Rogaland.

Syklist Frode Johannessen, som har filmet hendelsen, sier han har observert flere slike tilfeller den siste tiden, blant annet i en 40-sone rundt en barneskole.

Den lovlige toppfarten for elsykler er 25 kilometer i timen.

En av dem som har mekket på elsykkelen sin for å oppnå høyere fart, er Erlend Kristensen. Han forteller at han brukt sin ulovlig trimmede elsykkel i fem år.

– Jeg mener det er sikrere enn vanlig sykkel, for nå sykler jeg på en helt annen måte. Før tok jeg mange sjanser, nå sykler jeg raskere, men jeg tar aldri sjanser. Dessuten blir det færre konflikter mellom bil og sykler, sier han. (ANB-NTB)

Artikkeltags