– Det er spesielt viktig at innbyggerne fortsetter å handle i nærbutikken

Kom med innspill: Halvard Moe i Momoen og omegn Vel. Foto: Øyvind Henningsen

Kom med innspill: Halvard Moe i Momoen og omegn Vel. Foto: Øyvind Henningsen

Artikkelen er over 2 år gammel

MOMOEN: – Skolenedleggelse og fusjonering med Høland idrettslag, gjør at det er spesielt nødvendig å opprettholde en sterk velforening.

DEL

Det uttaler velforeningen på Momoen i forbindelse med et innspill til kommuneplanen for 2018–2028 for Aurskog-Høland kommune.

I innspillet blir det påpekt at Momoen har cirka 900 innbyggere, og at «dette er til sammenligning betydelig flere enn hele Rømskog kommunes befolkning».

I forbindelse med kommuneplanen ønsker velforeningen på Momoen blant annet å komme med følgende refleksjoner på utviklingen lokalt:

  • Vår kjære nærbutikk drives etter forholdene veldig bra og er nå blitt et av de siste felles holdepunkter på Momoen. Det er derfor for oss spesielt viktig at momoingene og forbipasserende fortsatt handler og er lojale overfor denne butikken.
  • En snarlig byggestart av gang- sykkelveien langs fylkesvei 169 mellom Momoen og Elverhøy er nå veldig viktig.
  • Hva angår framtidsutvikling så ser vi med spenning på helheten i søndre del av kommunen. En optimal balanse mellom de forskjellige handelsnæringer og leverandører er veldig viktig. Konkurranse er vel og bra, men ingen er tjent med å «knuse» hverandre. Årlige kommunale næringskonferanser er det viktig å fortsette med. Det burde innarbeides en praksis som krever at vi skal se oss om internt, før vi går ut eksternt.

Det er Halvard Moe som har ført innspillet i pennen, og han skriver videre:

«Til slutt kan jeg ikke unnlate å nevne at en sammenslåing med Rømskog kommune må ønskes velkommen. Ved å se inn i «glasskula», så blir vi på sikt en unik kommune med næring, turisme, kultur- og idrettssamarbeid og mye kreativitet».

Artikkeltags