Gå til sidens hovedinnhold

Håper at fortellinger fra fortida vil gi inspirasjon for framtida

Artikkelen er over 3 år gammel

MOE: Bidragsyterne bak heftet Langfoss – fra et hjem i skogen til skihytte har samlet historikken til Langfosshytta mellom to permer. – Målet er at heftet skal gi leseren en innfallsport og inspirasjon til å utforske dette naturskjønne området også i framtida, sier Terje Olberg.

Sammen med Øivind Eriksen og Halvard Moe har han vært primus motor for utgivelsen.

– Uten Øivind Eriksen ville det ikke blitt noe. Øivind har vært sterk på publiseringsfronten i det siste, ikke bare i Indre, men også som en av bidragsyterne i Aurskog-Høland kommunes 50-årsjubileumsbok. Han er en driftig fyr som skriver godt og er positiv som få, roser Olberg.

Gjennom mesteparten av 1800-tallet var Langfossjøen og området rundt et levende bygdesamfunn med fastboende på Lognsetra, Holmestrand, Måstad, Tangerud og Langfoss. Det har på folkemunne blitt fortalt utallige historier fra denne tida og noen av disse er tegnet ned i heftet.

Etter at Tunsjø jeger- og fiskeforening i mange år leide Langfoss, overtok Momoen Idretts- og Ungdomslag leieforholdet i 1978. Dette ble da den første skihytta i Aurskog-Høland kommune. Laget gikk umiddelbart i gang med restaurering av skihytta og rydding av skiløyper fordelt på flere alternative traseer.

LES OGSÅ: Flere veier får ny asfalt – se listen her!

40 år etter at Langfosshytta sto klar som utfartssted, er MIUL og Høland IL slått sammen til ett lag, som ønsker å fortsette det gode tilbudet overfor bygdefolket.

Heftet, som er krydret med private bilder fra tidligere tider og faksimiler fra Indre og skrevet i en folkelig stil, er utgitt av Høland Idretts- og Ungdomslag og finansiert ved hjelp av Høland og Setskog sparebank og Stangeskovene.

Utgivelsen kan kjøpes i bankens filialer på Hemnes, Løken og Bjørkelangen og i lokale butikker.

Kommentarer til denne saken