Daniel Sørli satte punktum for en fenomenal skyttersesong med å vinne årets norgescup.

Han skulle likevel gjerne ha byttet bort norgescuptrofeet med kongepokalen fra landsskytterstevnet for en liten måned siden.

– Et deilig punktum for sesongen, sier urskogskytteren etter at norgescuptrofeet var halt i land etter de tre avsluttende stevnene i Bamble, Sannidal og Drangedal i helgen. Men føyer kjapt til;

– Det er større å vinne landsskytterstevnet. Der må man prestere sitt beste på et gitt tidspunkt på to bestemte dager. Norgescupen består av ni stevner fordelt på tre runder der de seks beste teller. Men selvsagt er dette også en seier som smaker.

Har skutt 105 stevner i år

Da Daniel kunne løfte Saueren over hodet og juble for årets sammenlagtseier i Sannidal søndag ettermiddag, var dette hans 105. konkurranse siden banesesongen startet i april.

– Jeg har all grunn til å være fornøyd med sesongen, selv om det bare ble femteplass i landsskytterstevne, sier Daniel, med rette. I gjennomsnitt har han 346,7 poeng per stevne denne sesongen og skutt fullt hus 350 poeng sju ganger.

– Ja, jeg har fått bra betalt for treningen jeg har lagt ned, sier den rykende ferske norgescupvinneren som hadde koblet et solid grep om trofeet foran den avsluttende runden, selv om ikke ne var avgjort.

Han følte seg likevel som jaget vilt foran de siste tre stevnene.

Mobiliserte det siste

– Jeg kjente presset, røper han ærlig. Bedre ble det ikke at han innledet med årsverste 340 poeng i Sannidal. Da var det bare å mobilisere alt i de fire timene fram til neste stevne i Drangedal en lite times kjøring unna.

– Jeg følte meg litt tom etter en lang sesong, men det var bare å prøve å kryste de siste dråpene ut av sitronen. Det hadde vært for galt å snuble på målstreken.

Mobiliseringen ga frukter. Daniel fant tilbake til sitt gamle og klemte til med 349 poeng, noe som i tillegg til stevneseier og det definitive grepet om totalseieren. Fjorårsvinner Rasmus Løberg kunne riktignok med fullt hus i siste stevne snyte den lokale skytterhelten fra konfekten, men stoppet på 345 poeng. Dermed ente han som andremann i sammendraget, tre poeng bak Daniel, mens Løiten skytterlags sterkeste vare og tredjemann fra landsskytterstevnet, Ole Magnus Bakken tok tredjeplassen.

– Nå blir det en rolig periode før forberedelsene til kommende sesong starter utpå høsten. Der blir det store målet og vinne landsskytterstevnet og unngå sykdom som gjorde årets stevne vanskelig for meg.

Åse Marit beste kvinne

For Åse Marit Myrvang ble det også et formidabelt punktum på norgescupen da hun prikket inn 350 poeng, som eneste skytter i norgescupfinalens tre stevner, og gikk helt til topps i stevnet i Sannidal.

Dette bidro også til at hun ble nummer seks totalt, men beste kvinnelige skytter. I motsetning til landsskytterstevnet kåres derimot ikke noen ren vinner av kvinneklassen i norgescupen.

Klubbkamerat og samboer Thomas Bråten kom også innenfor topp 20. Han ble nummer 19.