Det er surt å være så nær å kjempe om medaljene, sier setskogingen til Indre Akershus Blad noen timer etter at han ble nummer ti totalt i OL-øvelsen 50 meter match under VM i skyting i Kairo. De åtte beste gikk videre til medaljekampen.

– En tiendeplass i konkurranse med 100 skyttere fra 43 nasjoner er ikke så dårlig, men jeg har likevel blandede følelser. Å misse finalerunden på inntreff er surt.

– Du fikk en nier på siste skuddet. Med tier hadde finaleplassen vært i boks.

– Det kan du si. Jeg føler likevel ikke at det var der det glapp. Det var helt klart på den første ti-skuddserien på stående. Der ble det det bare 94 poeng.

– Hva skjedde der? Du hadde innledet formidabelt med 200 poeng på liggende og 198 på knestående og lå på delt andreplass?

– Jeg visste ikke plasseringen min, men var klar over at jeg hadde skutt veldig bra. Det som skjedde, var at jeg ble litt for reservert. Jeg skulle gjøre alt så nøye og kontrollert i stedet for å fortsette slik jeg hadde gjort til da og som jeg har trent på.

Får nye medaljesjanser

I stedet for å deppe over det som har skjedd, velger Simon å plukke med seg det positive fra konkurransen.

– Resultatmessig klatret jeg 20 plasser fra tilsvarende øvelse i forrige VM. Skyteteknisk gjorde jeg veldig mye bra i dag, bortsett fra den nevnte ti-skuddserien, og det var godt å slå tilbake på den avsluttende ståendeserien med 98 poeng, selv om det dessverre ikke holdt til å kjempe om edelt metall.

Simon Kolstad Claussen får imidlertid flere muligheter i dette mesterskapet, både i lagskyting og mixkonkurranse på 50 meter og deretter både individuelt og i lag på 300 meter.