Akershus Bondelag forteller om to fulle busser og få plasser igjen på de to øvrige bussene som går fra Rømskog og Aurskog-Høland tirsdag ettermiddag.

Ved ti-tiden tirsdag hadde 170 personer meldt seg på. Rundt 30 plasser var ledige.

– Bussen som kjører fra Rømskog over Setskog er full, det samme gjelder en av bussene fra Bjørkelangen. Det er noen plasser igjen på bussen som går fra Hemnes, det samme gjelder en av bussene fra Bjørkelangen, forteller rådgiver i Akershus Bondelag, Eline Stokstad Oserud til Indre Akershus Blad. Bussene returnerer fra Oslo etter demonstrasjonen er gjennomført.

Foruten de fire bussene, forventer Akershus Bondelag at mange tar turen på egenhånd, enten med bil eller annen kollektivtransport.

LES OGSÅ: Tidligere rovviltkontakt: – Vi kan ikke akseptere å bli overkjørt og latterliggjort lengre

Demonstrantene fra Rømskog og Aurskog-Høland får selskap av mange andre i hovedstaden.

– Det er 770 fra Hedmark og 300 fra Oppland som er forhåndspåmeldt på busser til Oslo, sier leder Kristina Hegge i Oppland Bondelag til NRK.

Det er Folkeaksjonen ny rovdyrpolitikk som sammen med Naturbruksalliansen står bak demonstrasjonen i Oslo tirsdag kveld. Klokka 18 går fakkeltoget fra Youngstorget til Stortinget. Arrangørene sier de venter flere tusen deltakere.

LES OGSÅ: Klare for å vise sin misnøye

Rundt 2.000 personer har varslet på Facebook at de ønsker å delta i demonstrasjonen.

I tillegg til de rundt 1.000 deltakerne som blir busset inn fra innlandsfylkene, venter Hegge at flere vil ta seg inn til hovedstaden på egen hånd. Hun melder dessuten om fulle busser fra Telemark, Østfold, Akershus, Buskerud og Trøndelag. Fra Finnmark, Troms og Nordland kommer folk med fly for å være med på demonstrasjonen.

– Vi reiser nedover fordi vi kjenner oss igjen i problemet. Vi må støtte dem som lever i ulvesonen, sier leder Svein Olav Thomassen i Troms Bondelag.