25-åringen, som fikk sin første ponni som åtteåring, har lisens både som travkusk og jockey og har allerede en lang karriere bak seg.

Den inneholder blant annet to seiere i ponnitrav i Norsk Grand Prix på Bjerke i 2007 og 2009, men nå er det galopp som er tingen.

I dag er Finstadbru-jenta ansatt i stall NT Racing på Øvrevoll som treningsrytter, noe som innebærer at hun har ansvaret for å «preppe» stallens 60-talls hester optimalt.

Samtidig er hun i full gang med sin amatørkarriere.

Jakter på championat

– Det har gått kjempebra så langt i år, sier ei strålende Finstadbru-jente med adresse til tre av fire seiere på Øvrevoll og en sikker ledelse i kampen om tittelen årets amatørchampion i galopp.

I tillegg har det blitt to konkurranser utenlands: En i Frankrike og en i Sverige.

– Løpet på fransk jord er kanskje høydepunktet. Der red jeg en hest som ikke hadde ridd inn penger på fire år inn til femtplass. Det var stort, forteller Mina som starter arbeidsdagen i stallen på Øvrevoll halv seks på morgenkvisten, og der hovedoppgaven er å ri og trene stallens hester.

– Som du forstår, er hesteryggen er mitt kontor, kommer det lett leende fra Mina.

Men så er da også det å drive med firebente lykken i livet for jenta som allerede tre måneder gammel hadde sine første rideturer samme med mamma Hege.

Viktig medisin

Hestene har imidlertid også vært en viktig medisin i en tøff periode av livet hennes, da hun som 13-åringen fikk diagnosen ME.

– Det eneste som klarte å gi henne glede i den perioden sykdommen varte, var hestene, og de periodene vi klarte å ta henne ut til disse, fortalte mamma Hege i et intervju med Mina for et års tid siden.

– Hva så med framtida? Ligger det en drøm om å bli profesjonell jockey på lur?

– Vi får se. Nå skal jeg gjennomføre denne sesong. Så skal jeg bruke en del av vinteren på å vurdere om jeg skal satse videre. I så tilfelle blir det som jockeylærling, forteller Mina, som allerede onsdag skal ut i en ny konkurranse på Øvrevoll.