Meteorologen med gladnyhet: Her blir det vårstemning

Av

Sør-Norge har de beste utsiktene fredag og lørdag, men søndag kan Nord-Norge bli værvinner.

DEL

(Nettavisen): Sør-Norge har gode utsikter når det gjelder helgeværet, men må ta høyde for et lavtrykk søndag. I Nord-Norge har det vært noen solfylte dager, men skyer og nedbør kommer tilbake.

Det er kort oppsummert prognosene fra Meteorologisk institutt idet helga nærmer seg.

- Sør-Norge starter som værvinneren med gode muligheter for sol både fredag og lørdag, er budskapet fra Blindern. Men det gjelder «å leve i nuet», skriver meteorologene på Twitter. Søndag ventes nemlig et lavtrykk å nærme seg med vind og nedbør.

Fram med snøskuffa igjen

Nord-Norge kan vente seg litt spredt snø torsdag, mens fredag og lørdag må folk fram med snøskuffa igjen. I Troms ventes det nedbør som sludd fra fredag ettermiddag.

– Det er godt med snø her og beitekrise for reinen. Det var nok matmangel som gjorde at tre elger dukket opp i hagen min ved 13-tiden i dag, sier en Alta-mann til Nettavisen. Han rakk å knipse bilde av de tre gjestene før de ruslet av gårde igjen.

Solfylt søndag i nord

Selv om ikke helga starter med godvær i nord, er det faktisk Nord-Norge som ligger an til å bli værvinner søndag.

– Litt skyer vil det være på starten og slutten av dagen, men midt på dagen blir det sol til alle. Den som venter på noe godt, venter ikke forgjeves, skriver meteorologene på Twitter.

Artikkeltags