(NETTAVISEN): Helgeværet byr på en miks av høst og vinter, avhengig av hvor i landet du befinner deg. Søndag kommer et høytrykk på besøk og sørger for rolig vær for hele Norge, men statsmeteorolog Charalampos Sarchosidis ber oss ikke ha for høye forventninger:

– Det blir ikke sterk vind, ikke noe nedbør. Men dessverre blir det ikke knallvær heller, men grått og kjedelig vær, sier han om prognosene for søndag.

Høytrykket blir neste uke erstattet av et lavtrykk, og da kan det bli farevarsler for vind og regn.

Varierende i sør

I Sør-Norge ventes fredag og lørdag varierende vær. Da varsler meteorologen regn fra Agder og opp til Trøndelag fredag, mens Østlandet og Møre og Romsdal får lettere vær. På Østlandet ventes ikke noe nedbør.

Lørdag er det Agder og Telemark som ventes å få mest nedbør, mens kysten av Vestlandet får bedre vær.

– Fredag og lørdag er det mulighet for sol på Østlandet, så hvis vi skal utrope en værvinner til helgen, blir det Østlandet, sier Sarchosidis.

Temperaturen ventes å synke på Østlandet fra og med fredag. Oslo kan regne med rundt 5 grader. På nattetid, natt til søndag, må Østlandet regne med minusgrader.

Søndag: – Rolig vær for alle

– Søndag skjer det en liten endring i værsituasjonen. Da kommer et høytrykk over Norge og sørger for rolig vær for alle. Det blir ikke sterk vind, ikke noe nedbør. Men dessverre blir det ikke knallvær heller, men grått og kjedelig vær, sier Sarchosidis til Nettavisen.

Leter du etter sola, er sjansen for litt sol å finne søndag formiddag i Finnmark og noen steder på Østlandet.

– Det lukter farevarsler

Inn mot en ny uke, ser meteorologen et lavtrykk som truer. Det kommer fra Island og bringer med seg sørvestlige, milde og fuktige luftmasser fra Atlanterhavet. Lavtrykket kommer til å dominere været neste uke. Det ventes plussgrader i hele landet og særlig vått kan det bli langs kysten, fra Rogaland til Nord-Norge. Mandag og tirsdag ventes det en del vind.

– Det blir mer høstlig enn vinterlig, og det lukter farevarsler for vind og regn neste uke, sier Sarchosidis.