Skal vi la humla få suse også i Hemnes sentrum?

Oddlaug Elgetun skriver om utviklingen av Hemnes, som også stod på dagsorden under folkemøtet torsdag kveld.

Oddlaug Elgetun skriver om utviklingen av Hemnes, som også stod på dagsorden under folkemøtet torsdag kveld. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

MeningerJeg har som mange andre fått en anonym lapp postkassa om utvikling av Hemnes og kritikk av AP sine forslag.

For det første er det viktig med debatt om politiske saker, men ikke med feige, anonyme innspill.

Jeg undrer meg litt over argument om det er mange grønne lunger i sentrum. Ja, det er mange flotte private hager, skog, bygdetunet og fotballbaner og ikke minst jorder. Vi er heldige sånn sett, fine vann i nærheten, Bråtevannet og Hemnessjøen.

Spørsmålet er vel hva som er tilgjengelig for hvem?

Utvikling er viktig, kan hende vi må ekspropriere noe jord for å få mer arealer rundt sentrum til næring. Mitt ønske er vel å støtte fortsatt AP sitt ønske om å utvikle grøntarealet ved krysset til en mer innbydende park. Her er mitt ønske å legge bedre til rette for beboere rundt, og ikke minst for beboere på sykehjemmet. Det gjelder også for oss andre som kanskje har vært eller vil bli pårørende. Det å kunne plante flere trær og busker som kan blomstre gjennom hele sommeren er viktig.

Sykehjem i dag vil ikke bli bygd uten tilgjengelige sansehager. I tillegg bør man få noen flere sittegrupper (laget på Kjelle?) og noen få lekeapparater. Dette er atter en ny mulighet vi har i et lite sentrum til å utvikle enda bedre fellesskap.

Hvorfor ikke lage et samarbeid med skole, barnehage og Velet, hvor de kunne ha ansvar for hver sin blomsterkasse f.eks? Her vil det kunne bli en god møteplass for beboere på sykehjem med pårørende og andre rundt der. Jeg vet at i dag utvikler de uteareal på Aurskog sykehjem i samarbeid med Aur prestegård .

Vi må ikke dytte for mye hus/ blokker helt inntil slike institusjoner. Det må være mulighet for rullestoler og rullatorer å komme seg ut og kunne se og oppleve humlene som kan suse uten å gå opp i private hager eller uframkommelige stier i skogen.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags