Etterspørselen bare øker og øker

GOD JUL: Henny Bråten har servert julemat i to måneder. Nå gleder hun seg til ferie og rolige dager med familien.

GOD JUL: Henny Bråten har servert julemat i to måneder. Nå gleder hun seg til ferie og rolige dager med familien. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

SØRUM: Etter å ha servert tonnevis med julemat, unner Henny Bråten seg juleferie fra Meierigaarden Kro med god samvittighet.

DEL

– Tradisjonell julemat har alltid vært populært hos oss. Men lutefisk serverte vi første gang for 21 år siden. Da var det bare seks, sju gjester som ønsket det på tallerkenen og ingen hadde tro på at dette var noe for Sørum, forteller hun, som i år har servert over et tonn med lutefisk i løpet av én måned. Lutefisk serveres kun i november.

– Tenk det, på den lille kroa vår i Lørenfallet!

Etterspørselen bare øker og øker. Neste år vil hun derfor invitere til flere lutefiskkvelder. I tillegg til fisk av høy kvalitet, mener hun at det er dyktige kokker på kjøkkenet, med lutefiskdronninga Jerry fra Etiopia i spissen og Ståle og Marius – og blide servitører – som er årsaken til at de lykkes.

– Gode tilbakemeldinger og fornøyde gjester gjør dette til en fin tid for oss alle. Vi har faktisk gjester som kommer fra Oslo for å spise lutefisk og føle på julestemningen hos oss. Det er moro!

Men bak moroa ligger det mye jobb og lange dager for alle som jobber i november og desember.

– Jeg setter stor pris på at de holder ut. Disse to månedene er viktige for oss. Da dobler vi omsetningen, noe som er helt nødvendig for at det skal gå bra.

– Rekker du å tenke på din egen jul?

– Joda. Litt. Jeg baker ikke eller noe sånt, men satser på litt julekaker fra farmor. Men jeg har hengt stjerner i vinduene hjemme og juletreet er på plass. Velger du dette yrket, så er det nå sånn at man av og til må låse døra for å få noen egne fridager og det gjør vi fredag før julaften.

På julaften åpner hun døra igjen, men bare for familie og venner.

– Vi feirer julaften sammen i peisestua på Meierigaarden med ribbe og pinnekjøtt. Da setter jeg meg ned og nyter kvelden og gleder meg til romjulen med gutta mine!

– Da starter virkelig julen for meg, konstaterer Henny

Artikkeltags