Neida – for Steinar Ottesen (Ap) og Gudbrand Kvaal (Sp) er det ikke likegyldig hvilket parti som får flest stemmer i år.

«Det viktigste er ikke å vinne, men å delta» er kjente ord. Både Ottesen og Kvaal er opptatt av å vinne, men mener det også er viktig at man deltar når det er valg.

– Vi oppfordrer alle til å benytte stemmeretten, sier Ottesen og Kvaal.

Dette er de grunnleggende enige om, og for å få flest mulig innbyggere til valgurnene har de slått sine hoder sammen.

– Etter forslag fra Steinar Ottesen har jeg invitert alle partier til å være med, slik at vi på en felles måte kan få fram de politiske budskapene. Vi har felles interesse av at vi får høy valgdeltakelse. Det gir valget og demokratiet sin legitimitet, sier ordfører Gudbrand Kvaal.

– Vi har hatt to møter, og blitt enige om noen tiltak i fellesskap for å øke valgdeltakelsen. Dette gjør vi for første gang i kommunen, sier Ottesen.

Hvem skal man stemme på?

Ett av tiltakene er at lokalpolitikerne samles til politisk torg lørdagene framover.

– Dette gir velgerne en god mulighet til å møte de politiske partiene, mener de to lokalpolitikerne.

– Når vi skal sette opp stand på lørdager, gjør vi det sånn at ett parti gjør avtaler om hvor man kan ha sine boder og telt, og da gjør man det for alle sammen. Så trenger ikke alle partier å bruke tid og krefter på dette, sier Kvaal.

Lørdag 14. august kan du møte lokalpolitikerne på Aursmoen (se øvrige datoer og steder lengre ned i saken).

Mange synes det er vanskelig å vite hvilket parti man skal stemme på. Steinar Ottesen mener det er umulig å finne et parti man er enig med i ett og alt.

– Det gjelder meg også. Det er ikke alle saker jeg er enig med Arbeiderpartiet, men det ligger aller nærmest. Man trenger ikke være enig i alt et parti står for når man stemmer. Velg partiet du er mest enig med, oppfordrer Ottesen.

– Jeg er like gæren om det er stortingsvalg eller kommunevalg

Selv om det er stortingsvalg er Steinar Ottesen like ivrig når det er valgkamp.

– Ja, jeg er like aktiv, men nå er det pandemi som legger noen føringer. Jeg er like gæren om det er stortingsvalg eller kommunevalg, selv om det er litt mer spesielt når du selv står på stemmeseddelen, innrømmer Ottesen.

– Rent personlig er det ikke like spennende nå, men et stortingsvalg er på mange måter vel så viktig.

– Og som Sp-ordfører er det vel ekstra hyggelig å følge med på meningsmålingene om dagen?

– Det er alltid hyggelig og spennende å følge med når det går bra. Nå har det ligget høyt, og det kan nesten se ut som om Senterpartiet har funnet formen litt for tidlig. Vi får se. Jeg skal i hvert fall stille opp og stå på stand for å få fram hva Senterpartiet vil hvis vi kommer til styringsmakt.

Her blir det politisk torg

Åtte politiske partier i Aurskog-Høland (Ap, Frp, H, KrF, MDG, Rødt, Sp og SV) stiller samlet til politisk torg for å drive valgkamp hver formiddag lørdagene framover.

Her kan du møte dem for å diskutere og stille spørsmål:

  • 14. august: Aursmoen
  • 21. august: Løken og Hemnes
  • 28. august: Bjørkelangen
  • 4. september: Setskog og Rømskog
  • 11. september: Alle steder