Kristine Ødegård Tollefsen liker å bruke nærområdet når hun skal ut på tur. Tidligere har hun hatt med seg noen venninner, og i etterkant meldte interessen seg hos flere. Da bestemte Tollefsen seg for å arrangere en tur for dem som vil.

I helgen la 33 damer ut på tur til fots.

– Målet var å vise fram hvor fint nærområdet vårt er. Vi gikk fra Sætra på Setskog, på gården jeg er oppvokst, innom Steinbyhytta og via deler av flyktningeruta. I Steinbyhytta fikk vi en etterlengtet pause fra striregnet, forteller Tollefsen til Indre Akershus Blad.

For opphold fra regnet var det lite av for damene.

– Vi gikk med vann oppover leggene i ny og ne, men damene var godt kledd. De har vært mye ute før. Da var det ekstra deilig å komme til mål på Rømskog Spa & Resort, der vi unnet oss en overnatting. Da fikk vi belønning for strevet.

Tradisjon

Turen ble på 26 kilometer. Tollefsen ville utfordre damene til å gå lenger enn de trodde de kunne.

– Flere hadde forberedt seg litt i sommer, og trent på å gå langt.

Fredag kveld, dagen før de skulle legge ut på tur, ventet Tollefsen seg noen meldinger om værfrafall. Disse uteble imidlertid.

– Jeg trodde noen kom til å stå over på grunn av været, men de kom aldri. Det var litt forfall på grunn av sykdom, men ingen på grunn av været. Det overrasket meg litt.

Hun er strålende fornøyd med oppmøtet og påpeker at det ble en fin tur, til tross for den jevne strømmen med vann fra himmelen.

– Ja, det var veldig godt oppmøte. Det virket som om det var stemning for å gjøre det igjen neste år – og det er ikke umulig at skjer.