Gå til sidens hovedinnhold

Mathilde (13) og William (13): – Ingenting slår dette!

De rakk akkurat noen uker med aktiviteter før sommerferien sto for dør.

Etter en vår med hjemmeskole og digital undervisning, hvor alt av fritidsaktiviteter har vært avlyst, var gleden stor da ungdomsklubben åpnet igjen.

William Engerland og Mathilde Andreassen er begge 13 år. De innrømmer at onsdagene har vært noe kjedelige de siste ukene og månedene.

– Vi slutter tidlig på onsdager. Uten ungdomsklubben har det blitt noen lange og kjedelige dager, sier William.

Begge er elever ved Bingsfoss ungdomsskole. Indre Akershus Blad har kommet på besøk på sommerens siste treff. Nå er det sommerferien som står for tur, men først må de skyte fra seg litt.

De er nemlig med i bueskyttergruppa og i steikende sol lærer de teknikken av instruktør Thomas.

– Vi liker å lære nye ting, og bueskyting har jeg ønsket å prøve lenge! Det er mye mestringsfølelse inne i bildet. I tillegg er klubben en veldig sosial arena, påpeker Mathilde.

– Ikke greit

Korona-tiden har gått med til annen aktivitet, som turning, spille PC-spill og barnepass.

– Ingenting slår å være her, enes elevene.


– Det var jo digg at vi slapp litt skole, men det var kjipt at vi gikk glipp av mange uker med bueskyting, forteller William.

Restriksjonene som kommer med virusutbruddet synes elevene er enkle å forholde seg til.

– I mindre grupper lærer vi også mer, sier Mathilde.

De har fått med seg at ungdommen iblant har blitt utpekt som pøbler bak flere episoder med hærverk på Sørumsand. Litt urettferdig, mener dem.

– Mitt inntrykk er at det er yngre voksne som holder på med slikt. Vi var og ryddet på Bingsfosstranda på 17. mai, og da var det mange spor etter alkohol. Det er ikke mange ungdommer som holder på sånn. Jeg mener det ikke er greit å bare gå ut ifra at ungdommen står bak, uten belegg.

Nye rutiner

Leder i Frivilligsentralen, Mette Flaen, er også glad for at de fikk vært litt sammen før sommeren.

– Denne gjennomkjøringen har vært viktig. Nå har vi fått prøvd ut en del før sommerferien og er mye bedre rustet for oppstart til høsten igjen. Ingen vet hvilke regler og retningslinjer vi må forholde oss til da, men nå er vi klare.

Nye løsninger og en omvending var i gang allerede før koronaviruset ble et tema.

– Vi har ganske små lokaler og måtte tenke litt nytt i forhold til å effektivisere plassen på best mulig måte. Nye rutiner var vi allerede i gang med. I tillegg har vi fått støtte av Sparebankstiftelsen. Disse faktorene har gjort at vi har levert et solid tilbud til ungdommen etter at vi åpnet igjen.

Bueskyttergruppe, tegnegruppe og yogagruppe. Disse aktivitetene har vært enkle å skreddersy etter restriksjonene. Det samme gjelder ikke for andre aktiviteter som svømming, brettspill og matlaging.

– Jeg tror dette tilbudet betyr kjempemye for ungdommen. Det ser vi egentlig på besøkstallene. Denne våren har vi fått et annen perspektiv på hverdagen – også her i ungdomsklubben – men jeg synes vi har løst det fint.

Kommentarer til denne saken