Gå til sidens hovedinnhold

Dette skjer på Romerike i helgen

Artikkelen er over 4 år gammel

I helga kan du varme opp med kokkelandslaget, gå på disco eller lære å telle til ti av Alf Prøysens geitekilling.

KAMPANJE! Få full digital tilgang og papiravisen i fire uker for kun 49,-

Norges kokkelandslag ligger i hardtrening foran den mest prestisjefylte matkonkurransen i verden. To kokker fra Romerike deltar.

Fra 22. oktober arrangeres kokke-OL i den tyske byen Erfurt, men før det skal det avvikles en stor generalprøve på Mathallen i Oslo fra i dag, fredag og i morgen. Publikum kan følge med på forberedelsene på torget i Mathallen i Oslo.

SE OGSÅ: Dette skjer på Romerike

Smak av Romerike

Kaptein på juniorlaget, Christer Rødseth fra Aurskog, jobber til daglig på Vaaghals i Oslo. På laget har han med seg Eirik Tufte fra Skedsmokorset, som jobber ved Arakataka Restaurant, også i Oslo.

Trening under relevante omgivelser er viktig. Derfor rigges det opp et kjøkken på torget i Mathallen hvor lagene skal kokkelere etter de samme reglene som under de Olympiske Lekene, og hvor en rekke av de mest kjente kokkene i Norge skal bedømme innsatsen.

Kokke-OL hvert 4. år

Kokkelandslaget består av et seniorlag og et juniorlag, og på begge lagene finnes Norges beste konkurransekokker og kokketalenter.

OL i kokkekunst arrangeres hvert fjerde år i Erfurt, Tyskland. Juniorlaget, hvor alle må være under 25 år, vil konkurrere i to ulike konkurranser; treretters middag til 60 personer og spiselig buffé til 12 personer. Sistnevnte er en helt ny konkurranseform så det er knyttet store forventninger til hvordan de ulike landene vil løse oppgaven.

Seniorlaget vil også konkurrere i to konkurranser og deres oppgaver vil være langt mer omfattende. De skal servere middag til 110 gjester og en kaldmatbordoppsett.

Åpent for publikum

Generalprøvene starter i dag. Da skal seniorlaget lage sin treretters middag.

De starter klokka 07 med forberedelsene, og publikum kan følge med fra klokka 12.30. Bordsetning er fra klokka 19.

Juniorene vil være i ilden i morgen. Da skal de servere sin treretters middag.

Fra klokka 12 starter forberedelsene som publikum kan følge med på. Bordsetningen er klokka 18.

7 andre ting å gjøre i helga:

Nostalgikonsert med Déja Vu

I kveld, fredag, blir det snev av et nostalgisk Amerika. Da kommer hyllestbandet Dèja Vu til Kreti & Pleti. Olav Stedje, Egil Eldøen, Svein Dag Hauge og Elisas Muri spiller turnerer med musikken til Crosby, Stills, Nash & Young i disse dager. Og tilfeldighetene gjør at de lander i Kulturbanken fredag kveld. Rutinert gjeng og tidløs musikk inviterer folket på konsert.

Premiere på bygderevy

Fredag går teppet opp for premieren på bygderevyen «Bare sirkus» i Nes kulturhus. Revysjef Marianne Injer bekrefter at årets tittel gjenspeiler den lokale matfestivalen Brød & Cirkus, som nylig ble arrangert for fjerde gang. Revyen vises også lørdag, søndag og mandag.

Disco for hele familien

Familiedisko er en stor suksess i Lørenskog hus, og fire lørdager i året fylles Storstua med danseglade barn og voksne. Kulturhuset byr lørdag på kul musikk, ekte diskolys, kafé med godsaker og andre morsomme aktiviteter. Diskoen er gratis og varer fra klokka 12 til 15. Disko er betegnelsen på en danseorientert musikksjanger som oppsto i afroamerikanske/homofile klubbmiljøer i New York på begynnelsen av 1970-årene. Kjente diskogrupper er Boney M, Chic og KC & The Sunshine Band.

SE OGSÅ: Dette skjer på Romerike

Lær å telle til ti

«Geitekillingen som kunne telle til ti» er en av Alf Prøysens mest kjente og kjære fortellinger for barn. Lørdag viser Akershus Teater forestillingen som musikalsk fortellerteater og kommuniserer direkte med publikum gjennom en berg og dalbane av fysiske ablegøyer, verbale blomster og matematiske krumspring. Klarer helten å telle til ti der han roter seg ut på landet, eller må publikum komme ham til unnsetning?

Forestillingen vises klokka 12 og 14 på Sidescenen i Lillestrøm kultursenter.

Bendik i Kulturbanken

Kulturbanken Kreti & Pleti på Jessheim inviterer til konsert med Bendik, som kommer til byen på Øvre Romerike for å gjøre en sjelden klubbkonsert. Bendik – som er bergenseren Silje Halstensen med band – spiller som oftest på større scener enn Jessheims nye klubbscene kan tilby, men det gjør lørdagens konsert mer eksotisk enn andre settinger man kan oppleve denne artisten i. Bendik har tidligere spilt på Øya, hos Lindmo, vært finalist i Urørt på P3 og kritikerrost for sine utgivelser. Håpet er at Jessheim-publikummet kommer lørdag.

Skikkelig Dårlig Hjort

Martins i Lillestrøm feirer 25 år, og det skal markeres med en rekke konserter i oktober. Et av bandene som spiller er Dårlig Hjort, bestående av tre karer i alderen 25 til 27 år fra Romerike, Bandet, som byr på powerpop, slapp sitt debutalbum i januar og jobber nå med oppfølgeralbumet som slippes over jul. Lørdag kveld kan du høre dem å Martins.Senere denne måneden spiller både Bigbang og Turbonegro på Martins i forbindelse med 25-årsjubileet.

Tim Burton på kino

Regissør Tim Burton har holdt på med mye merkelig de siste årene, i samarbeid med Johnny Depp. Men denne gangen får han det til, med filmen «Miss Peregrines Home for Peculiar Children», som nå går på alle romerikskinoene. RBs anmelder gir filmen terningkast fire og skriver: «Burtons beste film på flere år.»

Kommentarer til denne saken